Τώρα που βρήκαν Τσίπρα, ας λύσουνε 5-6 προβλήματα... - Free Sunday
Τώρα που βρήκαν Τσίπρα, ας λύσουνε 5-6 προβλήματα...

Τώρα που βρήκαν Τσίπρα, ας λύσουνε 5-6 προβλήματα...

«Θα επιστρέψουμε, περιμένοντας να βρεθεί μια λύση από τη διεθνή διπλωματία», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιταλικής ΕΝΙ, η οποία μαζί με τη γαλλική TOTAL έχει αναλάβει τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η δήλωση του Ιταλού manager σημαίνει πρακτικά ότι η ΕΝΙ δεν έχει διάθεση να εγκαταλείψει τη δουλειά στην Κύπρο, αλλά ούτε και προτίθεται να μαλώσει για να την κάνει με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως είναι γνωστό, οι εταιρείες υπάρχουν για να έχουν οικονομική δραστηριότητα και να βγάζουν λεφτά. Προφανώς δεν επιλέγουν τους εταίρους τους με κριτήριο αν είναι καλοί άνθρωποι ή κακοί άνθρωποι. Δεν κάνουν καλύτερες τιμές στους πρώτους.

Δυστυχώς κάποιοι στην Ελλάδα αφελώς νόμισαν ότι οι η κοινοπραξία ΕNI -TOTAL θα μαλώσει με τους Τούρκους και θα φέρει και τον γαλλικό και τον ιταλικό στόλο να υπερασπιστούν το δικαίωμα της Κύπρου να κάνει γεωτρήσεις. Κάτι σαν μία καινούργια ναυμαχία του Ναυαρίνου. Αυτό δεν θα γίνει.

Η δήλωση του κ.Ντεσκάλτσι, προαναγγέλλει τη μεταφορά της πίεσης στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Διότι πρακτικώς είπε ότι χωρίς λύση, δηλαδή χωρίς σύμφωνη γνώμη των Τούρκων, δεν θα υπάρξει γεώτρηση.

Άρα, όποιος θέλει γεώτρηση, να ετοιμαστεί για λύση. Κι επειδή επισπεύδουσα πλευρά είναι η ελληνική, μπορεί ο μοχλός πίεσης στους τουρκοκύπριους να αλλάξει γήπεδο.

Μπορεί στην Αθήνα να είναι έτοιμοι να λύσουν και το Κυπριακό...