Ανήθικοι αλλά με ευθιξία... - Free Sunday
Ανήθικοι αλλά με ευθιξία...

Ανήθικοι αλλά με ευθιξία...

 Ο πρωθυπουργός ψέλλισε χθες κάποιες από τις συνήθεις εξυπνακίστικες ατάκες σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει ένα πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε.

“Άλλοι παραιτούνται από ευθιξία για 23.000”, είπε, προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι στην κυρία Αντωνοπούλου, η οποία όμως δεν παραιτήθηκε. Αποπέμφθηκε και μάλιστα ατιμωτικά.

Η Υπουργός δικαίως δεν παραιτήθηκε. Διότι δεν είχε κάνει τίποτε παράνομο. Ο πρωθυπουργός είπε χθες ότι δεν συμβιβάζεται “με την άποψη ό,τι νόμιμο, ίσον και ηθικό”. Δηλαδή η κυρία Αντωνοπούλου κάνει ανήθικα πράγματα, αλλά έχει ευθιξία.

Προφανώς η συρροή της ατάκας, είχε καταστροφικά αποτελέσματα για το σύνολο του μηνύματος που ήθελε να εκπέμψει ο κ.Τσίπρας.

Διότι την ανάγκη για την επιδότηση ενοικίου την δημιούργησε ο ίδιος και ο τρόπος με τον οποίο έφτιαξε τις κυβερνήσεις του. Στην πρώτη του κυβέρνηση, κατά την οποία προέκυψε η διάταξη για την επιδότηση του ενοικίου, είχε 16 εξωκοινοβουλευτικούς στους 40, δηλαδή το 40% των υπουργών του ήταν εξωκοινοβουλευτικοί. Τον Σεπτεμβριο του 2015 ηταν 11 στους 48 και τον Νοεμβριο του 2016 εγιναν 13. Κατέφυγε σε αυτούς διότι δεν εμπιστεύεται και δεν εκτιμά τους βουλευτές του. Το ξέρουν κι αυτοί άλλωστε.

Οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί είναι συνήθως άνθρωποι που για την υπουργική δόξα, διακινδυνεύουν την ομαλότητα της καθημερινότητάς τους. Είναι εύλογο να χρειάζονται κίνητρα και εγγυήσεις -καμιά φορά και ευτελή- για να αποδεχτούν την πρόσκληση για μία θητεία, που μπορεί να διαρκέσει λίγους μήνες σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική και γεμάτη παγίδες αρένα, την οποία ελάχιστα ξέρουν.

Ας μείνουν στην άκρη οι εύκολοι λαϊκισμοί. Η επιδότηση ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών άνοιξε ένα μείζον ζήτημα, που δυστυχώς πολύ εύκολα θα μπαίνει κάτω από το χαλί ως σκουπίδι και πολύ εύκολα θα ξαναβγαίνει ως τέρας, όπως τις τελευταίες ημέρες: Τι είδους πολιτικό προσωπικό θέλουμε και τι είμαστε διατεθειμένοι να πληρώνουμε για αυτό.

Ακόμη και οι μεγιστάνες, όπως ο Τίλερσον της EXXON MOBIL, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Τραμπ, για θητεία 4 χρόνων πάνε...