Φώτης Κουβέλης: Η απίστευτη ιστορία του Έλληνα Μπέντζαμιν Μπάτον - Free Sunday
Φώτης Κουβέλης: Η απίστευτη ιστορία του Έλληνα Μπέντζαμιν Μπάτον

Φώτης Κουβέλης: Η απίστευτη ιστορία του Έλληνα Μπέντζαμιν Μπάτον

Μία από τις πιο ανατρεπτικές για την ανθρώπινη φύση κινηματογραφικές δημιουργίες είναι εκείνη η ταινία -“η απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον”- στην οποία ο πρωταγωνιστής της γεννιέται γέρος και πεθαίνει μωρό.

Ταιριάζει στον Φώτη Κουβέλη. Τάραξε το πανελλήνιο όταν στα 39 του, προερχόμενος από το ασήμαντο αριθμητικά ΚΚΕ εσωτερικού, εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας κόντρα στα μεγάλα κόμματα.

Στη συνέχεια έγινε υπουργός στις κυβερνήσεις της ταραγμένης περιόδου 1989-90, γραμματέας της ΕΑΡ, διεκδίκησε την ηγεσία του Συνασπισμού, συγκρούστηκε κι έφυγε από το κόμμα, οδήγησε για πρώτη φορά ένα Αριστερό κόμμα στην κυβέρνηση και ήταν ο πρώτος πολιτικός από την Αριστερά, που έφτασε να προτείνεται υποψήφιος για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας. Kάτι που ο ίδιος διαψεύδει βέβαια, τονίζοντας ότι ουδέποτε του έγινε η σχετική πρόταση από τον Αντώνη Σαμαρά.

Στα 70 του αποφάσισε να αρχίσει να κατεβαίνει τα πολιτικά σκαλοπάτια σε ρόλους για πολύ νεώτερους πολιτικούς. Αν συνεχίσει μπορεί να γίνει ο Μπέντζαμιν Μπάτον της ελληνικής πολιτικής και να επιβεβαιώσει ότι οι ταινίες βγαίνουν από τη ζωή...

Δυστυχώς, ο χθεσινός ανασχηματισμός έδειξε ότι τα πολιτικά περιθώρια του ΣΥΡΙΖΑ για να τον διευκολύνει να το πετύχει, είναι πολύ περιορισμένα.