Δεν είναι πολύτιμος ο χρόνος του, του είναι ασήμαντοι οι υπουργοί του - Free Sunday
Δεν είναι πολύτιμος ο χρόνος του, του είναι ασήμαντοι οι υπουργοί του

Δεν είναι πολύτιμος ο χρόνος του, του είναι ασήμαντοι οι υπουργοί του

Από νωρίς χθες το πρωί είχε κυκλοφορήσει ότι ενδέχεται ο πρωθυπουργός να μην πάει στη Βουλή.

Το επιβεβαίωσε ο ίδιος, όταν είπε ότι αναρωτιόταν, αν αξίζει τον κόπο να έλθει στη Βουλή να σπαταλήσει μέρος του πολύτιμου χρόνου του.

Προφανώς ο κ. Τσίπρας έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να υπερασπιστεί ο ίδιος τρεις υπουργούς του, οι οποίοι κατά τη γνώμη τους είχαν κατηγορηθεί αδίκως από την αντιπολίτευση.

Αυτή είναι η μία εκδοχή. Η άλλη εκδοχή είναι ότι δεν ήθελε να τους υπερασπιστεί δημοσίως. Τους αρκούσε η απόρριψη της πρότασης της ΝΔ, την οποία εξασφάλιζε η πειθήνια κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε κανείς από τους τρεις εγκαλούμενους δεν του είναι πολύτιμος στην μεταπρωθυπουργική του περίοδο, η οποία πλησιάζει με γοργά βήματα.

Τον κ. Κουρουμπλή ευχαρίστως θα τον αντικαθιστούσε στον ανασχηματισμό, που δεν μπόρεσε να κάνει, ο κ. Πολάκης είναι χρήσιμος, μόνον όσο είναι χρήσιμο το υβρεολόγιο, ο κ. Ξανθός είναι, όπως λένε, "πολύ καλό παιδί".

Χθες ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή. Αναγκάστηκε να πάει, διότι η απουσία του δεν θα καταδείκνυε την ασημαντότητα της πρότασης της ΝΔ, αλλά θα αποδείκνυε το πόσο ασήμαντοι είναι οι υπουργοί του για αυτόν. Τόσο ασήμαντοι, που δεν θα καταψήφιζε καν την πρόταση για παραπομπή τους.

Ίσως τόσο ασήμαντοι όσο κι εκείνος για τους υπουργούς του.

Διότι μπορεί να κατηγόρησε στον κ. Μητσοτάκη ότι τον “κοίμισε με την ομιλία του”, αλλά η κυρία Κονιόρδου κατά τη δική του ομιλία κοιμήθηκε.