Παρηγοριά στον (πολιτικά) άρρωστο... - Free Sunday
Παρηγοριά στον (πολιτικά) άρρωστο...

Παρηγοριά στον (πολιτικά) άρρωστο...

 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι δεν υπάρχουν φάρμακα “δια πάσαν νόσον”. Τον τελευταίο καιρό μαθαίνουμε όμως ότι υπάρχουν φαρμακοβιομηχανίες “δια πάσαν πολιτικήν νόσον”. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει δύο φορές μέσα σε περίπου 40 ημέρες.

Η κυβέρνηση ανασύρει την υπόθεση, για δεύτερη φορά σε μία προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα. Την προηγούμενη φορά, ήταν για το όνομα, αυτή τη φορά είναι ίσως για τους “2” που κρατούν οι Τούρκοι, ίσως για το ποδόσφαιρο. Ίσως οι πλειστηριασμοί. Ίσως όλα μαζί

Η προηγούμενη αλλαγή μετά το συλλαλητήριο κράτησε μόλις 2-3 βδομάδες. Αυτή λογικά θα κρατήσει λιγότερο.

Διότι το ζήτημα δεν είναι η αλλαγή της ατζέντας. Το ζήτημα είναι η επιτυχία στην πολιτική. Κι αυτήν είναι αδύνατο να την έχει.

Τα μηνύματα που δέχεται η κυβέρνηση από το εξωτερικό είναι μάλλον αποθαρρυντικά για το αφήγημα της χώρας που επέτυχε να έχει ισχυρούς συμμάχους χάρη στην ταλαντούχα διακυβέρνηση της από τον συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Στο θέμα του ονόματος, οι ΗΠΑ προτρέπουν σε διμερή διαπραγμάτευση, στο θέμα των “2”, το ΝΑΤΟ προτρέπει σε διμερή διαπραγμάτευση και στο θέμα του ποδοσφαίρου, η FIFA προτρέπει σε άμεσες λύσεις.

Όσο κι αν προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα, όσο εκβιάζουν πολιτικά τους βουλευτές τους για να διατηρήσουν την επίπλαστη ενότητα θα είναι αδύνατο να τα καταφέρουν. Γιατί δεν θα κριθούν για αυτά που ισχυρίζονται ότι έκαναν οι άλλοι, αλλά από αυτά που η χώρα βιώνει να κάνουν αυτοί.

Η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου νοσεί βαριά πολιτικά και η NOVARTIS δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μία απλή ασπιρίνη.