Φεύγοντας από τη πίσω πόρτα - Free Sunday
Φεύγοντας από τη πίσω πόρτα
Συγκρούσεις μέσα στη ΔΕΘ

Φεύγοντας από τη πίσω πόρτα

Χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φυγαδεύτηκαν από μία ασφαλή δίοδο που βρήκε η αστυνομία για να φύγουν μετά από την εκδήλωση που έκαναν μέσα στη ΔΕΘ.

Επρόκειτο για μία πρωτοφανή πολιτική ήττα. Αλλά αυτή δεν ήταν τα επεισόδια που έγιναν από αυτούς οι οποίοι δεν ήθελαν να γίνει η εκδήλωση. Πάντοτε υπάρχουν οι ακραίοι που μπορεί να προκαλέσουν τέτοια επεισόδια.

Η ήττα ήταν ότι οι ίδιοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν καμία διάθεση να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους να κάνουν εκδήλωση και να πουν ότι θέλουν.

Μόλις έγινε η ανακοίνωση από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που τους κάλεσαν να μην κάνουν την εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, έφυγαν τρέχοντας.

Επέλεξαν να παίξουν κρυφτούλι με την κοινωνία κάνοντας συγκεντρώσεις δήθεν για να προπαγανδίσουν τις ιδέες σε άδειες αίθουσες, αλλά στην πραγματικότητα για να δημιουργήσουν ειδήσεις που την άλλη μέρα θα γεμίσουν ένα μονόστηλο στην ΑΥΓΗ. Ει δυνατόν με φωτογραφία.

Αν τολμούσαν να υπερασπιστούν τις ιδέες του θα έκαναν την εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, σε μία γεμάτη αίθουσα.

Αλλά αυτοί οι οποίοι ως κυβερνητικό κόμμα, έχουν την υποχρέωση να φροντίζουν για την ελευθερία του λόγου των άλλων, δεν μπορούν πλέον να υπερασπιστούν ούτε το δικαίωμα τους να λένε δημοσίως την άποψη τους χωρίς το ασφαλές περιβάλλον των φιλικών μέσων ενημέρωσης και την αγκαλιά των ΜΑΤ.

Αντί να εξηγήσουν γιατί έπρεπε να κάνουν έναν επώδυνο συμβιβασμό, προτίμησαν να πανηγυρίζουν.

Και μετά ζητούν δηλώσεις μετανοίας. Να καταδικάσει ο ΠΑΟΚ, να καταδικάσει η ΝΔ, να πάρει θέση το ΚΙΝΑΛ.

Δεν είναι ούτε κατήγοροι, ούτε κριτές! Είναι οργανωτικά αδύναμοι, κοινωνικά απομονωμένοι, πολιτικά λίγοι και διοικητικά αποτυχημένοι.

Έχουν σηκώσει πλέον λευκή σημαία.