Επικοινωνόντας το τίποτε - Free Sunday
Επικοινωνόντας το τίποτε

Επικοινωνόντας το τίποτε

O πρωθυπουργός δύο φορές σε μία εβδομάδα δοκίμασε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες επικοινωνιακές στρατηγικές. Την πρώτη φορά -την προηγούμενη Δευτέρα- πήγε εν χορδαίς και οργάνοις στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Διότι στην Ελλάδα της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί κανείς να πεθαίνει, πριν επιστρέψει ο πρωθυπουργός από το ταξίδι για φιέστες.

Τη δεύτερη φορά -χθες Δευτέρα- πήγε μόνος στις καμένες περιοχές. Την ώρα που ήταν απίθανο να συναντήσει οποιονδήποτε που να μπορεί να του μιλήσει.

Και τις δυο φορές το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, προστατεύοντας τον πρωθυπουργό πήγε να επικοινωνήσει κάτι. Και τις δύο φορές κατάφερε να μην επικοινωνήσει τίποτε. Ή -για να είμαστε περισσότερο ακριβείς- κατάφερε να επικοινωνήσει το τίποτε. Διότι αμφότερες τις φορές δεν υπήρχε περιεχόμενο στο προς επικοινωνία προϊόν.

Δυστυχώς για αυτούς επικοινωνία πολιτικού μηνύματος χωρίς πολιτικό περιεχόμενο δεν μπορεί να υπάρξει. Δυστυχώς για τον κ.Τσίπρα, δεν κατάλαβε την προηγούμενη Δευτέρα ότι το πρόβλημά του δεν είναι επικοινωνιακό, είναι βαθιά πολιτικό. Και δεν μπορεί να το λύσει επικοινωνιακά. Διότι δεν έχει τίποτε να πει στα θύματα αυτής της λαίλαπας.

Κι ένας από τους λόγους που δεν έχει να πει τίποτε που να τους ενδιαφέρει, είναι ότι τους φλόμωσε στην επικοινωνία. Χωρίς περιεχόμενο και χωρίς νόημα.

Όσο και αν πηγαίνει το εκκρεμές της επικοινωνίας από τις χορδές και τα όργανα στη σιωπή της κάμερας της ΕΡΤ, το πολιτικό προϊόν Τσίπρας δεν μπορεί να πουλήσει πλέον χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.