Ο Τσίπρας όμηρος του Κοτζιά - Free Sunday
Ο Τσίπρας όμηρος του Κοτζιά

Ο Τσίπρας όμηρος του Κοτζιά

Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, η άσκηση ενός δικαιώματος να είναι υποχρεωτική.

Διότι έτσι προσδιορίζει το “αναφαίρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού” στον “επιμερισμό της Πολιτικής Ευθύνης”, για τις πυρκαγιές της Αττικής η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ.

Ο επιμερισμός της Πολιτικής Ευθύνης πρέπει να είναι άμεσος και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού να το ασκήσει”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ.

Προφανώς, αν είναι δικαίωμα του, θα το ασκήσει εφόσον θελήσει, αλλά αν είναι έτσι, σε αυτό δεν χωρά “πρέπει”.

Θα μπορούσε να είναι θέμα ανάλυσης από έγκριτους νομικούς πως ακριβώς η άσκηση ενός δικαιώματος είναι υποχρεωτική, αν ο συντάκτης της ανακοίνωσης, δεν αυτοχαρακτηριζόταν “συγκυβερνώσα Κίνηση”.

Κοινώς δηλαδή μία από τις κινήσεις που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καλεί τον πρωθυπουργό να επιμερίσει ευθύνες.

Θα μπορούσε και αυτό να είναι θέμα πολιτικών επιστημόνων, αν αυτή η “συγκυβερνώσα Κίνηση”, δεν ισχυριζόταν ότι διαθέτει τέσσερις βουλευτές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Και πάντοτε 152- 4 κάνει 148, δηλαδή λιγότερο από την απόλυτη πλειοψηφία.

Το θέμα θα μπορούσε να αφορά συνταγματολόγους, αν αυτή η “συγκυβερνώσα Κίνηση” δεν είχε στις τάξεις της δύο υψηλού προφίλ υπουργούς, ανάμεσα στους οποίους τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη που βάλλεται για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τον οποίο εξαιρεί από το κάδρο των ευθυνών:

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε”.

Η ευθύνη για όσα έγιναν, σύμφωνα με τη “συγκυβερνώσα Κίνηση” είναι συλλογική της κυβέρνησης, αρα του πρωθυπουργού:

Στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις”.

Κοινώς δηλαδή, η “συγκυβερνώσα Κίνηση” όχι έχει άποψη για το ποιος φταίει και ατζέντα για το τι πρέπει να γίνει.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να εκτελέσει. Διότι έχει και 4 βουλευτές, στους 152...

Και μια συμφωνία με τα Σκόπια να υπερασπιστεί...