Η βαριά ήττα του "βαθέος Μαξίμου" - Free Sunday
Η βαριά ήττα του "βαθέος Μαξίμου"
Από τους 4 της συνέντευξης που έγινε για διαβεβαιώσει ότι "όλα πήγαν καλά", αποπέμφθηκαν οι τρεις και μένει μόνο ένας...

Η βαριά ήττα του "βαθέος Μαξίμου"

Η αποπομπή των αρχηγών της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, αποτελεί μία εσωκομματική ήττα για τον πρωθυπουργό.

Διότι δείχνει ότι η καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης για την αποπομπή, οφειλόταν στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να μην προχωρήσει σε κανενός είδους αλλαγή.

Μάλιστα το Μαξίμου είχε κατηγορήσει τον ΣΚΑΙ ότι προσπαθεί να υπονομεύσει το ηθικό των σωμάτων ασφαλείας όταν είχε μεταδώσει την πληροφορία ότι εξετάζει την απομάκρυνση των αρχηγών της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Προφανώς δεν ήθελε να τους αλλάξει. Όπως δεν ήθελε να αλλάξει τον κ.Τόσκα και γιαυτό έκανε ένδεκα ημέρες να τον απομακρύνει. Διότι ο κ.Τσίπρας είναι ο βασιλιάς των συγκεκριμένων εσωκομματικών ισορροπιών, η μετακίνηση των οποίων αναδιαττάσσει το παζλ, του οποίου προεδρεύει. Κι γνωρίζει ότι είναι δύσκολο να το στήσει ξανά από την αρχή.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μην κάνει αλλαγές αλλά δεν άντεξε.

Διότι η διαχείριση της πυρκαγιάς, δεν ήταν ούτε του Τόσκα, ούτε του Τζανακόπουλου. Ήταν δική του και του “βαθέος Μαξίμου”.

Το “βαθύ Μαξίμου” δεν άντεξε στην πίεση του προφανούς. Ότι δεν γίνεται μία τραγωδία με δεκάδες θύματα να μην έχει επιπτώσεις, έστω συμβολικού χαρακτήρα, για αυτούς που διαχειρίστηκαν την αντιμετώπιση της.

Όπως μέχρι τώρα είχε συμβεί σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις στις οποίες επέμενε ότι κανείς δεν ήταν προσωπικά υπεύθυνος και κατάφερνε να το επιβάλλει και να μην χαλάει το παζλ.

Αυτή η ήττα είναι στρατηγική και θα οδηγήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ να γίνει μία άλλη κυβέρνηση. Αλλά μία άλλη κυβέρνηση, δεν μπορεί να είναι αυτού του ΣΥΡΙΖΑ.