Το Τσερνομπίλ του Τσίπρα - Free Sunday
Το Τσερνομπίλ του Τσίπρα
Μετά ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις

Το Τσερνομπίλ του Τσίπρα

H συνολική χθεσινή κυβερνητική παρουσία έκλεισε μέσα σε λίγες ώρες, την παρένθεση που η σιωπή μέρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανοίξει στη δημόσια παρουσία των στελεχών του κόμματος μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Έτσι από χθες η κυβέρνηση επέστρεψε στην γραμμή Πολάκη, ο οποίος είχε μείνει μόνος να την εφαρμόζει.

Με τον Καραγγιανίδη, την Αυλωνίτου και τα άλλα παιδιά που ανέδειξαν ξανά το αποκρουστικό πρόσωπο των ύβρεων, της αλαζονείας και της επιθετικότητας.

Όμως στην πραγματικότητα δεν είναι επίθεση. Είναι άμυνα με τον ίδιο τρόπο που αμύνεται πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Περνώντας στην επίθεση και προσπαθώντας να αλλάξει την συζήτηση.

Άλλαξαν το στυλ μόλις διαπίστωσαν ότι το άνοιγμα του κάδρου των ευθυνών, δεν θα άφηνε κανέναν τους έξω από αυτό.

Και προσπαθούν να το κλείσουν, αφήνοντας μέσα τον Τόσκα, τον Καπάκη και τους δύο “δικούς” τους αρχηγούς.

Η σφοδρότητα με την οποία η κυβέρνηση επιτίθεται στην αντιπολίτευση δείχνει ότι δεν την ενδιαφέρει να πείσει τον ενδιάμεσο χώρο, αλλά να οριοθετήσει τον δικό της. Δεν την ενδιαφέρουν νέες εισροές, διότι θα ταράξουν τις εσωκομματικές ισορροπίες, οι οποίες είναι πιο σημαντικές για το Μέγαρο Μαξίμου και όσους αποφασίζουν εκεί μέσα. Γιατί τους ενδιαφέρει ένας ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο να μπορούν να ελέγχουν την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές.

Δεν μπορεί να μην κατάλαβαν τι έχει μεσολαβήσει. Προφανώς δεν τους έχει ενδιαφέρει. Δεν έχουν διαβάσει πόσο καταστροφική ήταν για τη Σοβιετική Ένωση, η επικοινωνιακή διαχείριση του Τσερνομπιλ...