Και μετά το μνημόνιο, εκλιπαρούν την Μέρκελ - Free Sunday
Και μετά το μνημόνιο, εκλιπαρούν την Μέρκελ

Και μετά το μνημόνιο, εκλιπαρούν την Μέρκελ

Ακούστηκε πολλές φορές τον τελευταίο καιρό ότι η συμφωνία για το όνομα της Μακεδονίας, ήταν αντάλλαγμα για μία καλύτερη αντιμετώπιση της Ελλάδας σε ότι αφορά στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Διαψεύστηκε παταγωδώς. Η κυβέρνηση δεν πήρε τίποτε απο την συμφωνία και ο κ.Τσιπρας δεν πρόλαβε καν να πάρει το βραβείο της πόλης του Μόσταρ.

Μετά ακούστηκε ότι η καλύτερη αντιμετώπιση της Ελλάδας συνδέεται με τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων. Κι αυτό διαψεύστηκε. Η συμφωνία υπεγράφη και μόνο πρόσφυγες πήρε η Ελλάδα.

Δεν υπήρχε αντάλλαγμα για όλα αυτά;

«Το κλίμα για τις συντάξεις και την Ελλάδα αλλάζει και στο Βερολίνο», είπε χθες η Υπουργός Εργασίας, κυρία Έφη Αχτσιόγλου.

Η ελληνική κυβέρνηση διευκόλυνε τους δανειστές στο θέμα του ονόματος και στην επανεισδοχή των προσφύγων και επιμένοντας “στην καθαρή έξοδο” τους διασφάλισε ότι μπορούν να πουν στο εσωτερικό τους, ότι δεν θα δώσουν άλλη χρηματοδότηση στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα από την πλευρά της εξασφάλισε ότι οι δανειστές να κάνουν τα στραβά μάτια στα δεκάδες αν όχι εκατοντάδες προαπαιτούμενα που δεν έχει εφαρμόσει.

Τώρα ευελπιστεί ότι για όλα αυτά που έκανε, θα καταφέρει να τη δει με συμπάθεια το Βερολίνο και να της επιτρέψει στα μνημονιακά μέτρα που θα εφαρμόσει στο μέλλον να συμπεριληφθεί και η μείωση των συντάξεων...

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που διαβεβαιώνει ότι πλέον οι δανειστές δεν έχουν καθοριστικό λόγο στα ελληνικά πράγματα.

Είναι μία κυβέρνηση υποκριτών σε αδιέξοδη πολιτική