Η χώρα βουλιάζει αλλά Καμμένος απειλεί τον Τσίπρα με νέο «Κούγκι» - Free Sunday
Η χώρα βουλιάζει αλλά Καμμένος απειλεί τον Τσίπρα με νέο «Κούγκι»

Η χώρα βουλιάζει αλλά Καμμένος απειλεί τον Τσίπρα με νέο «Κούγκι»

Έξαλλα λένε ότι είναι με τον Πάνο Καμμένο διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και ο πρωθυπουργός, αν λάβουμε υπόψη μας τα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου, τα οποία ευλόγως έχουν περάσει από το Μαξίμου πριν γίνουν πρωτοσέλιδα αναφορικά με την Ι.,Χ. εξωτερική πολιτική του Υπουργού Άμυνας...

Δυστυχώς αν αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι η συνεργασία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Πάνο Καμμένο ήταν αποτέλεσμα σύμπτωσης προτεραιοτήτων, είναι τουλάχιστον αφελή.

Η σύμπλευση ανάμεσα στον Τσίπρα και στον Καμμένο στηρίχτηκε στα κοινά συμφέροντα που δεσμεύθηκαν να εξυπηρετήσουν.

Η δημόσια πρόφαση αυτών των συμφερόντων ήταν η αντιμνημονιακή εκστρατεία.

Αλλά ήταν πρόφαση, διότι παρά το γεγονός ότι από όλα όσα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, ελάχιστα τήρησαν, η συγκυβέρνηση άντεξε. Προφανώς άλλοι είναι οι δεσμοί.

Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει διάφορες αντιφάσεις διότι η δημοσκοπική υποχώρηση των ΑΝΕΛ έχει στρέψει το μεγαλύτερο μέρος των υποστηρικτών και εγγυητών αυτής της συνεργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί από αυτούς τον βλέπουν πλέον σαν βαρίδι διότι δεν βλέπουν σε τι μπορεί να τους είναι χρήσιμος μετεκλογικά.

Ο Πάνος Καμμένος το έχει καταλάβει και στην προσπάθεια να επιβιώσει πολιτικά, απειλεί να το κάνει «Κούγκι». Δεν έχει άλλο διαπραγματευτικό χαρτί και το χαρακίρι που του προτείνουν είναι μακριά από την ψυχοσύνθεση του. Απλώς είχε απειλήσει και τους δανειστές με «Κούγκι» το 2015 και ο Τσίπρας ξέρει το σημαίνει «Κούγκι» για τον πολιτικό συνεταίρο του.