Η δύσκολη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής - Free Sunday
Η δύσκολη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής

Η δύσκολη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευθεί πολιτικά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου δείχνει να είναι μία επιθετική πολιτική κίνηση.

Και μάλιστα περίεργα επιθετική τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στο Κίνημα Αλλαγής για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας.

Αντίθετα όμως είναι μία αμυντική πολιτική κίνηση. Διότι στόχος της δεν είναι να αποκτήσει η κυβέρνηση πολιτικό επιχείρημα έναντι του ΚΙΝΑΛ. Αυτό θα μπορούσε να είναι μία παράπλευρη ωφέλεια.

Η εκμετάλλευση της υπόθεσης έχει ως στόχο να περιχαρακώσει το κόμμα από τις διαρροές που έχει προς το Κίνημα Αλλαγής. Γι' αυτό άλλωστε η επίθεση αφορά κυρίως τον 83χρονο σήμερα, Κώστα Σημίτη. Προσπαθούν να δώσουν στους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τη δικαιολογία που ενδέχεται να χρειάζονται για να παραμείνουν στην κάλπη του κυβερνώντος κόμματος.

ΟΙ δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που θα πρέπει να έχουν δύο γλώσσες απέναντι στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. Καταγγελτική για το παρελθόν και συναινετική για το μέλλον.

Μόνο που και οι δύο συγκρούονται στο παρόν και γιαυτό ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω από το ΠΟΤΑΜΙ διότι η πολλή καταγγελία του Κινήματος Αλλαγής, μπορεί να διευκολύνει τη μετεκλογική του συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.