Κάτι τρέχει με τον κύριο Ιερώνυμο - Free Sunday
Κάτι τρέχει με τον κύριο Ιερώνυμο

Κάτι τρέχει με τον κύριο Ιερώνυμο

 

το “κοινό ανακοινωθέν Εκκλησίας -Πολιτείας” ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες, που ο κ.Τσίπρας εξέθεσε τον κ.Ιερώνυμο καθιστώντας σαφές ότι έχει προβλήμα στην διαχείριση της Ιεράς Συνόδου.

Την πρώτη φορά, τον Ιανουάριο του απέσπασε την αποδοκιμασία των συλλαλητηρίων, στα οποία όμως έσπευσαν όλοι οι ιεράρχες με αποτέλεσμα η αποδοκιμασία του αρχιεπισκόπου να καταντήσει κουρελόχαρτο.

Την δεύτερη φορά προχθές του απέσπασε την υπογραφή στο “κοινό ανακοινωθέν”, η οποία όμως μετατράπηκε από απόφαση σε πρόθεση.

Κοινώς δηλαδή δύο φορές, ο κ.Ιερώνυμος εμφανίστηκε δημόσια να προτείνει μία θέση, στην οποία δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας.

Για έναν ιεράρχη, με υπεδεκαετή θητεία στην αρχιεπισκοπή, ο οποίος έχει μπει στην 9η δεκαετία της ζωής, μία τέτοια διάσταση με την ιεραρχία είναι αδιανόητη.

Διότι στην Εκκλησία αποφεύγουν να εκτίθενται και έχουν συνηθίσει να είναι και προσεκτικοί και εγκρατείς. Ειδικά όταν στο πλαίσιο της ιεραρχίας, ο Αθηνών είναι αμφίβολο αν είναι καν πρώτος μεταξύ ίσων και είναι γνωστό ότι εξαιρετικά δύσκολο να δεσμεύσει στην άποψη του, το σύνολο των ιεραρχών.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι και τις δύο πολιτικά ωφελημένος από την στάση του κ.Ιερώνυμου, πριν τον αδειάσει η Ιεραρχία, ήταν ο πρωθυπουργός.

Δυστυχώς για αυτόν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς και για τον κ.Ιερώνυμο...