Από τις Πρέσπες στην Κύπρο κι ο Τσίπρας στη Μόσχα - Free Sunday
Από τις Πρέσπες στην Κύπρο κι ο Τσίπρας στη Μόσχα

Από τις Πρέσπες στην Κύπρο κι ο Τσίπρας στη Μόσχα

χθεσινή δήλωση της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, θύμιζε πολύ μια αντίστοιχη ανακοίνωση που βγήκε πριν από έναν χρόνο ακριβώς, όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε τον πρέσβη της πΓΔΜ και του έκανε διάβημα να μην προχωρήσει η συνεννόηση με την Ελλάδα, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού και ανάμιξή του στην εφαρμογή των σχεδίων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ θα έχει, αναπόφευκτα, επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις για την Κύπρο”, είπε η κυρία Ζαχάροβα.

Το ζήτημα είναι ότι η ρωσική επισήμανση δεν διαψεύστηκε, αλλά αντίθετα επιβεβαιώθηκε από την Κυπριακή πλευρά.

Προφανώς βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία αμερικανικής παρέμβασης στο Κυπριακό.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε ήσυχοι όσο την παρέμβαση από ελληνικής πλευράς τη διαχειρίζεται η παρούσα κυβέρνηση, η οποία είναι διατεθειμένη να πει “ναι” σε οτιδήποτε παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία, έστω για μία ημέρα.

Χωρίς να το ελέγξει, χωρίς να το εξετάσει, χωρίς να το μελετήσει, όπως προκύπτει από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τη συμφωνία των Πρεσπών, που έγινε μέσα σε έξι μήνες, επίσης με αμερικανική παρέμβαση.