Είναι πλέον άχρηστος... - Free Sunday
Είναι πλέον άχρηστος...

Είναι πλέον άχρηστος...

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρεε το Μέγαρο Μαξίμου λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Άμυνας έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού.

Θα είχε ενδιαφέρον η διαπίστωση, αν ο υπουργός Άμυνας είχε ποτέ την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού.

Διότι το ζήτημα δεν είναι στην εκατέρωθεν εμπιστοσύνη. Το ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ήταν ένας συμβιβασμός συμφερόντων, τα οποία είχαν έκφραση στο ίδιο πολιτικό σχήμα.

Το πρόβλημα προέκυψε, όταν στο ζήτημα της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κάποια από αυτά τα συμφέροντα ήταν αντικρουόμενα και απαίτησαν να εκφραστούν.

Όπως προκύπτει, αυτά ήταν συνδεδεμένα με τον υπουργό Άμυνας και όχι με τον πρωθυπουργό. Έτσι ο κ.Καμμένος πιέστηκε. Πιέστηκε να κάνει κάτι που είχε υποσχεθεί μεν, με τη βεβαιότητα, δε, ότι δεν θα χρειαστεί να το υλοποιήσει ποτέ. Το ότι δεν το πίστευε είναι δευτερεύον. Δεν δείχνει να υπάρχει και τίποτε που να πιστεύει.

Εκεί έχασε. Διότι όταν δεν ήταν πλέον χρήσιμος στα συμφέροντα που εθίγησαν από την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στερήθηκε της κάλυψης που του είχαν προσφέρει.

Όμως, ο κ.Τσίπρας τον ήθελε στην κυβέρνηση για να τον καλύπτει σε αυτά τα συμφέροντα. Τα άλλα μπορούσε να τα καλύπτει και μόνος του, δεν τον χρειαζόταν.

Δεν τον χρειάζεται πια...

Αν θέλει θα μπορεί να παραμείνει σε δευτερεύουσες θέσεις. Χωρίς ασυλία.