Αν στον Τσίπρα δεν αρέσει ο νόμος για το άσυλο, ας τον αλλάξει - Free Sunday
Αν στον Τσίπρα δεν αρέσει ο νόμος για το άσυλο, ας τον αλλάξει

Αν στον Τσίπρα δεν αρέσει ο νόμος για το άσυλο, ας τον αλλάξει

Το πραξικόπημα στην Τουρκία είναι μία αποδοκιμαστέα πολιτική πράξη. Άλλωστε κάθε πραξικόπημα είναι αποδοκιμαστέο

Όταν έγινε το πραξικόπημα στην Τουρκία, στόχος ήταν η ανατροπή του κ.Ερντογάν. Είναι κακό να γίνεται απόπειρα να ανατραπεί δια της βίας η συνταγματική τάξη. Και για αυτό τιμωρείται.

Κάποιοι οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια, κατάφεραν να διαφύγουν στην Ελλάδα. Ικέτες για τη ζωή τους.

Εύλογο. Είχαν χάσει και φοβήθηκαν τις κυρώσεις, ανάμεσα στις οποίες, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν είπε, δεν αποκλειόταν τότε και η θανατική ποινή.

«Δεν θα πρέπει αυτοί που είναι φυγάδες, να βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα», είπε ο κ.Ερντογαν.

Δεν του πέφτει λόγος. Στην Ελλάδα βρίσκουν καταφύγιο όσοι η ελληνική δικαιοσύνη κρίνει ότι διώκονται για πολιτικούς λόγους. Για τέτοιους λόγους διώκονται οι “8” στρατιωτικοί. Και είναι πραγματική πρόκληση για την ελληνική έννομη τάξη να επικηρύσσονται άνθρωποι τους οποίους η Ελλάδα έχει περιβάλλει με την προστασία της.

Έπρεπε να αντιδράσει ο πρωθυπουργός αλλά αυτός όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά αποδοκίμασε τους 8 λέγοντας ότι στην Ελλάδα δεν είναι καλοδεχούμενοι οι πραξικοπηματίες.

Οι “8” δεν είναι στην Ελλάδα επειδή έτσι αποφάσισε αυθαίρετα η δικαιοσύνη. Οι “8” έμειναν στην Ελλάδα επειδή τέτοιες αρχές αποφασίσαμε να έχουμε σε αυτούς που έρχονται ικέτες.

Στο χέρι του πρωθυπουργού είναι μία νομοθετική πρωτοβουλία να αποφασίσουμε να μην δίνει η Ελλάδα άσυλο σε πραξικοπηματίες. Ας το κάνει απευθείας, αντί να χαϊδεύει τις παρεμβάσεις του Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Πλειοψηφία στη βουλή έχει! Ο κ.Παπαχριστόπουλος και οι άλλοι πέντε του έδωσαν εντολή εν λευκώ!