Το BBC μίλησε όπως ο Τσίπρας στη βουλή - Free Sunday
Το BBC μίλησε όπως ο Τσίπρας στη βουλή

Το BBC μίλησε όπως ο Τσίπρας στη βουλή

Η Συμφωνία των Πρεσπών «εξαλείφει κάθε περιθώριο έγερσης ζητήματος μειονότητας» έλεγαν χθες κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του BBC σύμφωνα με το οποίο στην Ελλάδα υπάρχει μακεδονική μειονότητα.

Μάλιστα, όπως έλεγαν θα σταλεί και σχετική επιστολή, απορρίπτοντας τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του ρεπορτάζ.

Πρόκειται για το ίδιο Υπουργείο Εξωτερικών, της ίδιας χώρας, ο επικεφαλής του οποίου και πρωθυπουργός, από βήματος βουλής αναφερόταν στους Σλαβομακεδόνες του ΕΑΜ και έλεγε ότι έχει ως στόχο να γυρίσουν πίσω οι δεκάδες χιλιάδες πολιτικοί πρόσφυγες που δεν είχαν την ευκαιρία το 1982 με τη ρύθμιση Γεννηματά- Σκουλαρίκη επειδή εξαιρούσε τους “μη Έλληνες το γένος”.

Και μάλιστα επέπληττε το ΚΚΕ που δεν αναγνωρίζει ότι η πρώτη εκτελεσμένη του εμφυλίου ήταν μία σλαβομακεδόνισσα, την οποία αποκάλεσε στη βουλή με το όνομα Μίρα;

Τι ακριβώς θα πει λοιπόν το Υπουργείο εξωτερικών στην επιστολή στο BBC;

Άλλωστε όπως είπε ο πρωθυπουργός “οι μειονότητες δεν πρέπει να αποτελούν πρόβλημα διενέξεων αλλά γέφυρες μεταξύ των λαών”.

Ο κ.Τσίπρας έχει μπλεχτεί στο δικό του αφήγημα με τις μειονότητες. Αλλά μειονότητες ala carte δεν υπάρχουν. Δηλαδή ανύπαρκτες μεν, ψηφοφόροι δε...