Όταν ο Τσίπρας κατατρόπωσε τους δημοσκόπους - Free Sunday
Όταν ο Τσίπρας κατατρόπωσε τους δημοσκόπους

Όταν ο Τσίπρας κατατρόπωσε τους δημοσκόπους

Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση των δημοσκοπήσεων του τελευταίου καιρού, ο αναγνώστης αποκομίζει τη τελευταία γελοία εντύπωση, όπως η διαφορά μπορεί να είναι ή 3.8 μονάδες ή 17 μονάδες.

Ουσιαστικά δηλαδή ότι διαφορά βγει ανάμεσα στο 3 και στο 17 τους δικαιώνει την έρευνα.

Φαινομενικά δικαιώνει την εταιρεία, στην πραγματικότητα ομως δικαιώνει το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο όπως διαρρέουν δημοσκόποι, τον τελευταίο καιρό άσκησε σοβαρές πιέσεις έτσι ώστε να μην καταγράφεται μία εικόνα που να διευκολύνει τους πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης.

Κι εκείνες για να διασφαλίσουν την ηρεμία τους και να αποφύγουν διάφορες “κακοτοπιές” διοικητικού χαρακτήρα, κατέληξαν να χρησιμοποιούν αυτές τις γελοίες προσεγγίσεις, όπως η χθεσινή.

Ο κ.Τσίπρας έπαιξε με τις εταιρείες των δημοσκοπήσεων και κέρδισε. Κέρδισε να μην αποτυπωθεί ευθέως μία εικόνα την οποία εκείνες έβλεπαν αλλά για εκείνον θα ήταν καταστροφική.

Δηλαδή η εικόνα της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ και της κατατρόπωσης του απο τη ΝΔ. ΑΝ αυτή η εικόνα καταγραφόταν, οι συνέπειες για τον ίδιο και τον στενό πυρήνα του Μαξίμου, θα ήταν οδυνηρές.

Τα κατάφερε.

Μπορεί να ισχυρίζεται ότι χάνει στις δημοσκοπήσεις, αλλά τους δημοσκόπους τους κατατρόπωσε συντριπτικά.

Η εξέλιξη και η ευκολία με την οποία την επέτυχε ο κ.Τσίπρας, ανέδειξε τα θεσμικά κενά του κλάδου και οδηγεί την κυβέρνηση της ΝΔ στην ανάγκη να αναζητήσει θεσμικές διευθετήσεις που θα κατιχυρώνουν τον κλάδο έτσι ώστε να μην είναι έρμαιο των Καμμένων που δηλώνουν ότι αγόρασαν δημοσκόπική πρωτιά έναντι 5.000 ευρώ και των βίαιων εξωθεσμικών παρεμβασεων μιας εξουσίας τύπου Τσίπρα.