Ο Τσίπρας αποχαιρέτησε και την Αλεξάνδρεια και τους βάρβαρους - Free Sunday
Ο Τσίπρας αποχαιρέτησε και την Αλεξάνδρεια και τους βάρβαρους

Ο Τσίπρας αποχαιρέτησε και την Αλεξάνδρεια και τους βάρβαρους

Το δίλημμα που έθεσε ο κ.Τσίπρας ενόψει εκλογών είναι σωστό, ή για να είμαστε πιο σωστοί, “περίπου σωστό”. Δηλαδή θα μπορούσε να είναι και σωστό αν δεν είχε ένα θεσμικό ατόπημα, ένα πολιτικό ελάττωμα και ένα ψυχολογικό έλλειμμα.

Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ή θα την δώσουμε πίσω σε αυτούς που τη χρεοκόπησαν, είπε ο πρωθυπουργός.

Αλλά το αν θα κρατήσει την Ελλάδα στα χέρια του ή θα την δώσει πίσω σε αυτούς που την χρεοκόπησαν, δεν είναι θέμα δικό του. Ούτε να την κρατήσει, ούτε να να την δώσει. Για αυτό άλλωστε γίνονται εκλογές. Αυτό είναι το θεσμικό ατόπημα.

Το πολιτικό ελάττωμα είναι ότι αυτό το δίλημμα το έχει ξαναθέσει και προ των ευρωεκλογών. Και μάλιστα με πιο σκληρές περιγραφές του Μητσοτάκη, ο οποίος, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, διαβάζει τις δέκα πληγές που έστειλε ο Θεός στον Φαραώ για να τις εκσυγχρονίσει και να τις εφαρμόσει μόλις αναλάβει την εξουσία.

Αυτό το δίλημμα στην σκληρή του μορφή δεν έπιασε. Πόσες πιθανότητες έχει να πιάσει τώρα;

Το βασικό πρόβλημα το οποίο έχει να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού δεν είναι πως θα αναπτύξει το θετικό του αφήγημα.

Το πρόβλημα τους είναι πως θα ζήσουν χωρίς αρνητικό αφήγημα. Χωρίς δράκους, χωρίς τέρατα, χωρίς ηρωικούς μαχητές...

Δυστυχώς για αυτούς, η απάντηση στο ψυχολογικό έλλειμμα είναι μονολεκτική: Δύσκολα. Διότι τώρα που αποχαιρετούν την Αλεξάνδρεια πρέπει να κάνουν χωρίς βαρβάρους...