Ο Ζάεφ παίρνει σοβαρά το μήνυμα Μητσοτάκη - Free Sunday
Ο Ζάεφ παίρνει σοβαρά το μήνυμα Μητσοτάκη

Ο Ζάεφ παίρνει σοβαρά το μήνυμα Μητσοτάκη

Δεκατρείς μήνες μετά από τη συμφωνία των Πρεσπών, έξι μήνες μετά από την υπερψήφιση της από την ελληνικη Βουλή και τρεις μέρες πριν τις ελληνικές εκλογές, η "άλλη πλευρά" αποφάσισε να την εφαρμόσει κι έδωσε τη σχετική εντολή στις υπηρεσίες της γειτονικής χώρας, την οποία όμως διέρρευσε μετά τις ελληνικές εκλογές.

Είναι προφανές ότι η διαρροή του κ.Ζαεφ δεν αφορούσε τις υπηρεσίες της χώρας του, αλλά τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Για αυτό άλλωστε και έγινε πριν τις εκλογές και δημοσιοποιήθηκε μετά. Δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τον  τότε Έλληνα ομόλογό του.

Ο κ.Ζαεφ, ο οποίος προεκλογικά έστελνε στον κ.Μητσοτακη το μήνυμα ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίγουν "θέματα που έχουν κλείσει", κατανοεί προφανώς ότι πλέον απέναντι του δεν έχει μια κυβέρνηση που να ψαχνει
προφάσεις αλλά μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατότητα να προωθήσει τις θέσεις που κρίνει ότι εξυπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα.
 
Κι έτσι άρχισε να εφαρμόζει τη συμφωνία που μέχρι τώρα δεν θεωρούσε ...απαραίτητο διότι δεν έβλεπε να το θεωρεί απαραίτητο ο κ Τσιπρας.
 
Η σπουδή του κ.Ζαεφ δείχνει ότι ούτε τις προβλέψεις της συμφωνίας των Πρεσπών δεν του είχαν ζητήσει να εφαρμόσει.
 
Αλλά η μη τήρηση των όρων της συμφωνίας μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε ακυροτητα της ή να έχει άλλες επιπτωσεις.
 
Ιδίως όταν η πίεση στην ΕΕ να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας, δεν τελεσφόρησε.
 
Άρα η ελληνική πλευρά διατηρεί τα διπλωματικά και πολιτικά όπλα της στο ακέραιο.
 
Και με επιχειρήματα που ενισχύει ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε η συμφωνία από τον κ.Ζαεφ.