Γεωπολιτικές αρλούμπες... - Free Sunday
Γεωπολιτικές αρλούμπες...

Γεωπολιτικές αρλούμπες...

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ κατανόησε ως κυβέρνηση, αυτό που δεν είχε κατανοήσει ως αντιπολίτευση.

Ότι δηλαδή, το προσφυγικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι απόρροια γεωπολιτικών διεργασιών, οι οποίες πρέπει να επιλυθούν έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Κοινώς δηλαδή, προσφυγικό πρόβλημα δεν θα υπάρχει, όταν υπάρξει παγκόσμια ειρήνη και οι άνθρωποι δεν θα πολεμούν μεταξύ τους.

Προφανώς αν υπάρξει παγκόσμια ειρήνη, δεν θα υπάρχουν πόλεμοι. Το ζήτημα είναι τι κάνει μία χώρα όταν υπάρχουν πόλεμοι και όταν υπάρχουν πρόσφυγες.

Στη ΣΥΡΙΖΑϊκή λογική, υποδέχεται όσους θέλουν να φύγουν μακριά από την χώρα τους και τους διευκολύνει να “λιάζονται” στην Αθήνα, όπου έχουν έλθει μέσω διακινητών και ως τροχονόμος τους καθοδηγεί στα σύνορα της επόμενης χώρας.

Μέχρι που τα σύνορα της επόμενης χώρας κλείνουν, και δεκάδες χιλιάδες εγκλωβίζονται στην χώρα υποδοχής, όπου τους φροντίζουν διάφοροι “αλληλέγγυοι” σε σπίτια που έχουν καταληφθεί με το αζημίωτο βέβαια.

Αυτή η διαχείριση δεν είναι απόρροια γεωπολιτικών εξελίξεων. Είναι το αποτέλεσμα μίας αθλιότητας που διευκολύνει απλώς τους διακινητές να κάνουν τη δουλειά τους, υποσχόμενοι ευρωπαϊκό έδαφος.

Και κάποια στιγμή τους πρόσφυγες αντικαθιστούν σε όλη την αλυσίδα μετανάστες, που θέλουν ευλόγως να “τρουπώσουν” στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Είναι η διαχείριση των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Και η διαχείριση τους επι κυβερνησεων ΣΥΡΙΖΑ ήταν άθλια και ιδιοτελής. Αν τις κατάλαβαν βέβαια...