Πολιτική διπολική διαταραχή - Free Sunday
Πολιτική διπολική διαταραχή

Πολιτική διπολική διαταραχή

H δημόσια παρουσία του κ.Τσιπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν συνεισέφερε πολλά στο να καταλάβουμε τι ακριβώς σκέφτεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Διότι από αυτά που είπε, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποφασίσει πως θα πορευθεί από εδώ και πέρα ως αντιπολίτευση.

Αυτό είναι εύλογο για ένα κόμμα το οποίο πολύ πρόσφατα έχασε τις εκλογές. Δεν είναι εύλογο για ένα κόμμα που νομίζει ότι πολύ σύντομα θα τις ξακακερδίσει.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν ακούγεται ιδιαίτερα πιθανό σήμερα.

Ιδιαίτερα όταν ο κ.Τσίπρας, δηλώνει υπερήφανος τόσο για την ανατροπή των αλλαγών που θα έφερνε η κυβέρνηση Σαμαρα, όσο και για την εφαρμογή τους από την κυβέρνηση του.

Αυτό είναι διπολική διαταραχή και θα ήταν χρήσιμο στον κ.Τσιπρα και στην ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου να κατανοήσουν ότι αυτό το οποίο έγινε το 2014 δεν μπορεί να επαναληφθεί.

Δεν μπορούν να δημιουργήσουν ξανά, το ετερόκλιτο μπλοκ των δυσαρεστημένων

Στο μεταξύ άλλωστε μάλλον χάνουν συμμάχους παρά κερδίζουν, όπως προκύπτει και από την διαπίστωση της φιλικής στον ΣΥΡΙΖΑ, Εφημερίδας των Συντακτών, ότι στους δύο μήνες των εκλογών, “έχασαν” δύο φιλικές εφημερίδες και από τη διαπίστωση του ιδίου του κ.Τσίπρα, ότι αυτός που καταγγέλλει ως “εθνικό εργολάβο”, είχε εφημερίδα “φιλική στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Φιλική στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο ήταν κυβέρνηση. Χωρίς ούτε εξουσία, ούτε προοπτική της, οι δυσαρεστημένοι δεν συσπειρώνονται. 

Αν στο μεταξύ έχουν δημιουργηθεί, που δεν στις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον δεν αποτυπώνεται

.