Ο εθνικός “εργολάβος” - Free Sunday
Ο εθνικός “εργολάβος”

Ο εθνικός “εργολάβος”

 

Πριν από δεκαπέντε σχεδόν χρόνια ο τότε πρωθυπουργός, σε ένα τραπέζι σε δημοσιογράφους στον Μπαϊρακτάρη, εξέφρασε την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι αυτόν τον τόπο, τον κυβερνάνε πέντε “νταβατζήδες”.

Οι πέντε νταβατζήδες δεν κατονομάστηκαν ποτέ. Αλλά μάλλον δεν έπαθαν και τίποτε, καθώς δεν καταγράφηκε κάποιος επιχειρηματίας, που να σταμάτησε να παίρνει δουλειές από το δημόσιο έτσι ώστε να υποθέσουμε ότι η διαπλοκή νικήθηκε, έστω για λίγο.

Από τους πέντε του Καραμανλή, προχθές ο κ.Τσίπρας έμεινε σε έναν και αναφέρθηκε στον “εθνικό” εργολάβο. Δεν είπε το όνομα του, αλλά τον φωτογράφισε επαρκώς.

Τι θα πει “εθνικός εργολάβος”; Μάλλον ο κ.Τσίπρας εννοεί κάποιον ο οποίος παίρνει πολλές από τις δουλειές που αναθέτει το κράτος.

Αν γίνεται κατανοητό σωστά, το πρόβλημα είναι του κράτους, το οποίο αναθέτει τις δουλειές με “σημαδεμένα” χαρτιά.

Κανένας δεν έχει διαφωνεί ότι η Ελλάδα βιώνει πρακτικές που υπονομεύουν τον ανταγωνισμό και για πρέπει να αντιμετωπισθούν αμέσως!

Όμως καλό θα ήταν να μας πει ποια ακριβώς είναι τα “σημαδεμένα χαρτιά” τα οποία δίνουν στον συγκεκριμένο εργολάβο τη δυνατότητα να παίρνει δουλειές.

Και πόσα από αυτά “έκαψε” κατά την πρωθυπουργία του.

Πάντως όχι τόσα που να τον έχει καταστρέψει...