Οι ογδόντα μέρες του COVID19 στην Ευρώπη: Η στατιστική δείχνει ότι η Ελλάδα άντεξε - Free Sunday
Οι ογδόντα μέρες του COVID19 στην Ευρώπη: Η στατιστική δείχνει ότι η Ελλάδα άντεξε

Οι ογδόντα μέρες του COVID19 στην Ευρώπη: Η στατιστική δείχνει ότι η Ελλάδα άντεξε

Ογδόντα ημέρες ακριβώς μετά την πρώτη εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού στην Ευρώπη, η στατιστική των θυμάτων του COVID 19 δείχνει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα.

Από τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι έξι είναι στην πρώτη δεκάδα των θυμάτων καθώς θρηνούν πάνω από 2.000 θύματα.

Στις 24 χώρες που θρηνούν πάνω από 200 θύματα οι έξι είναι χώρες μέλη της Ένωσης.

Στις 33 χώρες που έχουν περισσότερα από 100 θύματα συμπεριλαμβάνονται άλλες δυο χώρες της Ένωσης, η Πολωνία και η Τσεχία που μία βδομάδα ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα, και τώρα έχουν δυστυχώς πολύ περισσότερες απώλειες.

Σε αυτές τις 33 χώρες εκτός από τις 14 της ΕΕ, συμπεριλαμβάνονται άλλες τρεις ευρωπαϊκές χώρες, μία με περισσότερα από 7.000 θύματα, μία με περισσότερα από 800, η Ελβετία και μία με περισσότερα από 100 θύματα.

Αμέσως μετά ακολουθεί η Ελλάδα και μετά η Ουγγαρία, που στην τελευταία εβδομάδα, έχει τόσο θύματα όσα και η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο με έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό θυμάτων, η Φινλανδία και η Σλοβενία, η Βουλγαρία, η οποία δείχνει να είναι ακόμη πιο πετυχημένη από την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του ιού, η Κροατία, η Λιθουανία και με κάτω από 10 θύματα, η Κύπρος, η Λετονία και η Σλοβακία,σε μία πραγματικά εντυπωσιακή αντοχή και η Μάλτα, που εξακολουθεί να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς δεν έχει ακόμη κανένα θύμα.

Η κατάσταση δείχνει ότι το σύστημα στην Ελλάδα άντεξε. H χώρα κατάφερε μέχρι στιγμής να έχει λιγότερα θύματα από όλες τις 8 μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες αλλά και από 6 μικρότερες, Προς το παρόν τουλάχιστον. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Δεν είναι εισιτήριο διαρκείας. Αλλά είναι ένα κεκτημένο που πρέπει να κρατήσουμε.

Με κάθε τρόπο!