Ο «ερωτύλος πρέσβης» και αυτά που δεν συζητήθηκαν - Free Sunday
Ο «ερωτύλος πρέσβης» και αυτά που δεν συζητήθηκαν

Ο «ερωτύλος πρέσβης» και αυτά που δεν συζητήθηκαν

Η χώρα μας υστερεί πολύ στην προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών. Οχι μόνο η ισότητα των φύλων δεν έχει κατοχυρωθεί με κανέναν τρόπο στη δημόσια σφαίρα και στην κοινωνική ζωή, αλλά επίσης το φαινόμενο του σεξισμού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ η ορατή και αόρατη βία με θύματα γυναίκες είναι εκτεταμένη και συνήθως καλύπτεται με το πέπλο της σιωπής.

Ο θόρυβος μετά τις αποκαλύψεις για τον «ερωτύλο πρέσβη» προκλήθηκε κυρίως λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων και χωρίς διάθεση για επί της ουσίας συζήτηση. Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου δεν ζητήθηκε συγνώμη για το περιεχόμενο της επιστολής Τσίπρα προς Μαδούρο (στην οποία περιγράφει ως πολιτική ωριμότητα τη συγκάλυψη της σεξουαλικής παρενόχλησης). Και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποδείχθηκε ότι η ευαισθησία είναι ειλικρινής, αφού δεν διατυπώθηκε αυτοκριτική για όσα δεν έχουν πει και δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα σε σχέση με τη θέση της γυναίκας στην ελληνική πραγματικότητα. 

Επομένως, η θλιβερή ιστορία του «ερωτύλου πρέσβη» απλώς μας θύμισε πόσο μεγάλη είναι ακόμη η απόσταση που μας χωρίζει από την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ισότητα των φύλων και από την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις.