Τρόμος, μίσος, αίμα, τρέλα - Free Sunday
Τρόμος, μίσος, αίμα, τρέλα

Τρόμος, μίσος, αίμα, τρέλα

Η σκιά του ISIS κάνει τη σφαγή στο gay bar του Ορλάντο ακόμη πιο φοβερή. Ο συνδυασμός ισλαμικού φανατισμού και ελευθερίας στην οπλοκατοχή είναι θανάσιμος. Το όπλο είχε αποκτηθεί νόμιμα και ο ίδιος τύπος όπλου είχε χρησιμοποιηθεί από τον δράστη του μακελειού σε κινηματογράφο του Κολοράντο τέσσερα χρόνια πριν. 

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ ζητά πυγμή απέναντι στο ισλαμικό κράτος και επιχειρεί να διεγείρει ξενοφοβικά σύνδρομα. Ο ίδιος είναι υπέρ της οπλοκατοχής και κατά της ομοφυλοφιλίας.  Η Χίλαρι Κλίντον επικρίνεται ήδη από κάποιες πλευρές ότι στο πρώτο της μήνυμα για την τραγωδία δεν αναφέρθηκε όσο σκληρά έπρεπε στο ISIS. H υποψήφια των Δημοκρατικών ακολουθεί την παράδοση του Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της ανοιχτής κοινωνίας και του φιλελευθερισμού.

Είναι προφανές ότι ο δικαιολογημένος φόβος και το σοκ της αμερικανικής κοινωνίας θα αξιοποιηθούν από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της περιχαράκωσης.  

Η αναμέτρηση Τραμπ-Κλίντον έχει χαρακτηριστικά σύγκρουσης δυο κόσμων. Και αφορά πολύ περισσότερους από τους Αμερικανούς πολίτες. Αφορά τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις προσωπικές ελευθερίες και τον τρόπο ζωής στη Δύση - εκεί όπου ανήκουμε και θέλουμε να ανήκουμε.