Πετούσαν πέτρες σε φορτηγά την πρώτη ημέρα της πλήρους λειτουργίας της Ιονίας Οδού - Free Sunday
Πετούσαν πέτρες σε φορτηγά την πρώτη ημέρα της πλήρους λειτουργίας της Ιονίας Οδού

Πετούσαν πέτρες σε φορτηγά την πρώτη ημέρα της πλήρους λειτουργίας της Ιονίας Οδού

Πλήρης σε κυκλοφορία δίνεται από σήμερα η Ιονία Οδός καθώς παραδίδεται το μήκους 14 χιλιομέτρων τελευταίο της τμήμα που θα τη συνδέσει με την Εγνατία Οδό.

Το σύνολο της Ιόνιας Οδού είναι 196 χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου που κατασκεύασε η ΓΕΚ-Τέρνα και θα μειώσει την απόσταση Αντίρριο - Γιάννενα σε 1 ώρα και 40 λεπτά

Η Ιόνια Οδός διαθέτει δυο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του συναντάμε τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς μήκους 900 μ., τη Γέφυρα του Κρυβοφού μήκους 280 μ., 11 άνω & κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς.

Συνολικά όλος ο αυτοκινητόδρομος των 196 χλμ. περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα:

  • 4 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 11,2 χλμ.
  • 24 γέφυρες, συνολικού μήκους περίπου 7 χλμ.
  • 77 κάτω & 24 άνω διαβάσεις
  • 3 Κέντρα Λειτουργίας και Συντήρησης

Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στην Ιόνια Οδό, στη διαδρομή από Αντίρριο έως Ιωάννινα είναι στην παρούσα φάση της Κλόκοβας και του Αγγελοκάστρου, καθώς επί της ουσίας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι 2 από τις συνολικά 4 ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου.

Το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού θα ολοκληρωθεί με τη λειτουργία στους επόμενους μήνες των μετωπικών σταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας και Γοργόμυλου

Πετούσαν πέτρες σε φορτηγα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο 37ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού κοντά στο Μεσολόγγι ,συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, τέσσερις νεαροί Έλληνες ηλικίας 21, 18, 18 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.

Οι τέσσερις νεαροί, κινούμενοι με ένα μηχανάκι και δυο ποδήλατα, μετέβησαν στον παράδρομο της Ιονίας Οδού, όπου εκμεταλλευόμενοι το χαμηλό ύψος του φράχτη, πέταξαν πέτρες σε τουλάχιστον τρία φορτηγά οχήματα, τα οποία κινούνταν με κατεύθυνση από τα Ιωάννινα προς το Αντίρριο, προκαλώντας τους υλικές ζημιές.

 

Η Νέα Οδός που διαχειρίζεται την Ιόνια Οδό έχει προβλέψει για:

  • 24ωρες περίπολους Οδικής Ασφάλειας
  • 4ψήφιο αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075
  • Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306
  • Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης.