Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της εμπρηστικής ενέργειας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της εμπρηστικής ενέργειας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της εμπρηστικής ενέργειας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της εμπρηστικής ενέργειας στα γραφεία του Σύριζα Ρεθύμνου σήμερα το πρωί. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που συνελήφθη λίγη αργότερα από τις αστυνομικές αρχές στη διάρκεια διαμαρτυρίας μελών του ΣΑΟΡ και άλλων πολιτών έξω από το κατάστημα που διεκδικεί αμερικανικό fund. Συνελήφθη γιατί σπάζοντας τον κλοιό των αστυνομικών μπήκε στο κατάστημα και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου του fund.
Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρέθυμνου υπάρχουν αδιάψευστα αποδεικτικά στοιχεία ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μέλος του ΣΑΟΡ έσπασε την πόρτα των γραφείων του Σύριζα και έβαλε φωτιά. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου:

Η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, με την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού, αποτελεί μια απροκάλυπτα εγκληματική και φασιστικού τύπου ενέργεια, την οποία οφείλει να καταδικάσει όλος ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος.

Δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα και καμιά δικαιολογία για τέτοιου τύπου συμπεριφορές που προφανώς έχουν στόχο τον εκφοβισμό των ανθρώπων της Αριστεράς  και τον γενικευμένο  εκφασισμό της κοινωνίας. Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν φοβόμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Χρειάζεται διαρκές κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για να απομονωθεί ο φασισμός σε οποιαδήποτε μορφή του και να θωρακιστεί η Δημοκρατία. 

ΠΗΓΗ: goodnet.gr