Στη διάθεση της Ελλάδας θέτει ο Γιουνκερ τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς βοήθειας - Free Sunday
Στη διάθεση της Ελλάδας θέτει ο Γιουνκερ τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς βοήθειας

Στη διάθεση της Ελλάδας θέτει ο Γιουνκερ τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς βοήθειας

Στη διάθεση των ελληνικών αρχών έθεσε από εχθές τους «κοινοτικούς μηχανισμούς βοήθειας», ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, καθώς, οπως ειπε, « μια τραγωδία σε ένα από τα κράτη μέλη μας αποτελεί μια τραγωδία για όλη την Ευρώπη».

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε», είπε ο κ.Γιουνκερ, εκφράζοντας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «την απόλυτη αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές αυτή τη δύσκολη στιγμή».

 Η δήλωση του κ.Γιουνκερ έχει ως εξής

 «Με θλίψη μαθαίνω για τους πολλούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια των θανατηφόρων πλημμυρών που έπληξαν την Αττική και την κεντρική Ελλάδα. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μια τραγωδία σε ένα από τα κράτη μέλη μας αποτελεί μια τραγωδία για όλη την Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε. Οι κοινοτικοί μηχανισμοί βοήθειας βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών».

 Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό κατά πόσο έχει ζητηθεί κάποια συγκεκριμένη βοήθεια.