Τέσσερις για κακούργημα από την κατάληψη της Καλλιδρομίου - Free Sunday
Τέσσερις για κακούργημα από την κατάληψη της Καλλιδρομίου

Τέσσερις για κακούργημα από την κατάληψη της Καλλιδρομίου

Αντιμέτωποι με κακουργήματα βρίσκονται οι δύο Έλληνες και δύο Γερμανοί αναρχικοί, που συνελήφθησαν κατά τη χθεσινή αιφνιδιαστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση κατάληψης στην οδό Καλλιδρομίου, όπως γράφει η Καθημερινή.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι δύο Έλληνες θεωρούνται ως δραστήρια μέλη του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου και ο ένας από τους αυτούς έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Για τους δύο Γερμανούς αναμένεται ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι δύο Γερμανοί είχαν συλληφθεί και στα επεισόδια στα Εξάρχεια το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Η επιχείρηση στην οδό Καλλιδρομίου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων», που τέθηκε σε εφαρμογή μετά τον τραυματισμό της δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Στο εσωτερικό της κατάληψης GARE βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και βόμβες μολότοφ, ενώ όλα τα κατασχεμένα αντικείμενα στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση.