Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι μετά τα 4.4 ρίχτερ της Σταμάτας - Free Sunday
Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι μετά τα 4.4 ρίχτερ της Σταμάτας

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι μετά τα 4.4 ρίχτερ της Σταμάτας

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά τη χθεσινή δονηση 4,4, βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επικεντρο στην περιοχή της Σταμάτας. Ο καθηγητής Ευθύνης Λέκκας, είπε στον ΣΚΑΙ είπε ότι ο σεισμός αυτός είναι συνέχεια σεισμικών δομήσεων που υπήρξαν την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή.

"Δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος, πρέπει να ηρεμήσουμε, μικρά τα ρήγματα και δεν μπορούμε να έχουμε από αυτήν την περιοχή μεγάλους σεισμούς" τόνισε ο κ. Λέκκας.. 

Ο κ. Λέκκας, διευρκίνισε ότι πρόκειται για το βόρειο άκρο του επίκεντρου που έδωσε το «σμήνος σεισμών» της περασμένης εβδομάδα, η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Ακης Τσελέντης δήλωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει εγκαταστήσει τις συγκεκριμένες συσκευές στον Ανατολικό Κορινθιακό, όπου διεξάγεται «ένα μεγάλο πείραμα» γύρω από το ρήγμα των Αλκυονίδων. Οι συσκευές αυτές έχουν εμβέλεια 80 χιλιομέτρων, διευκρίνισε ο καθηγητής, και έτσι «έπιασαν» και τον χθεσινό σεισμό που είχε επίκεντρο στο δάσος της Ραπεντώσας, στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα. Η έκκληση ραδονίου που ανιχνεύτηκε, «είναι μικρή, δεν έχουμε δηλαδή κάτι που να μας λέει για μεγαλύτερο σεισμό και αυτό είναι πολύ σημαντικό», προσεθεσε.«Παρακολουθούμε φυσικά και την μετασεισμική ακολουθία, εάν "κολλήσει", σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε κι έναν σεισμό λίγο μεγαλύτερο, της τάξης των 4,5 Ρίχτερ», είπε ο καθηγητής. 

Μιλώντας στον Ρ/Σ ΘΕΜΑ 104,6 ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι οι σεισμοί 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ είναι η «οροφή» για την περιοχή από την οποία προκλήθηκε ο σεισμός των 4,4 Ρίχτερ το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική.


Όσον αφορά τους άλλους σεισμούς που σημειώθηκαν πανελλαδικά τις επόμενες ώρες μετά τα 4,4 Ρίχτερ της Δευτέρας στην Αττική ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος είπε ότι «ειναι πολύ συνηθισμένα τα σημεία στα οποία σημειώθηκαν σεισμοί τις επόμενες ώρες μετά το σεισμό των 4,4 Ρίχτερ της Αττικής. Σεισμοί μεγέθους της τάξης των 3,5-3,7 Ρίχτερ είναι η απολύτως φυσιολογική δραστηριότητα για τον ελλαδικό χώρο».