Αστυνομικές επιχειρήσεις σε τρεις καταλήψεις σε Εξάρχεια και Κουκάκι - Free Sunday
Αστυνομικές επιχειρήσεις σε τρεις καταλήψεις σε Εξάρχεια και Κουκάκι

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε τρεις καταλήψεις σε Εξάρχεια και Κουκάκι

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία μετά από επιχειρήσεις στις καταλήψεις στην Καλλιδρομίου και στη Ζαΐμη 11, στα Εξάρχεια και στην Ματρόζου, στο Κουκάκι.

Η επιχείρηση στη Gare της Καλιδρομίου είναι η δεύτερη στους τελευταίους 4 μήνες καθώς τον Νοέμβριο είχαν κατασχεθεί βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη και κοντάρια που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Τότε η αστυνομία είχε προχωρήσει και σε τέσσερις συλλήψεις, δύο Ελλήνων και δύο Γερμανών υπηκόων. Ο ένας από τους δύο Έλληνες, ήταν ένας 43χρονος Έλληνας που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς είχε εντοπιστεί τον Απρίλιο του 2013 σε καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με δύο καταζητούμενους –τότε– νεαρούς που είχαν μετάσχει στη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ο δεύτερος Ελληνας δεν είχε συλληφθεί στο παρελθόν αλλά τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε πάρει μέρος στην κατάληψη της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στην οδό Μασσαλίας και πιο πρόσφατα σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό Παναγιώτη Ζ. και στον κατηγορούμενο για την απίπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμου Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.