Καθ' οδόν για την Κύπρο το Ocean Investigator - Free Sunday
Καθ' οδόν για την Κύπρο το Ocean Investigator

Καθ' οδόν για την Κύπρο το Ocean Investigator

Καθ' οδόν για την Κύπρο, βρίσκεται το ένα από τα δυο ερευνητικά σκάφη το οποίο για λογαριασμό της κοινοπραξίας των Exxon Mobil Qatar Petroleum θα πραγματοποιήσει εξειδικευμένες έρευνες στο τεμάχιο 10 και συγκεκριμένα στους δυνητικούς στόχους Ανθεία, Γλαύκο και Δελφίνο. Το Ocean Investigator σήκωσε άγκυρα χθες το μεσημέρι από το Λαύριο τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Λεμεσού για ανεφοδιασμό. 

Ρότα για τις κυπριακές θάλασσες αναμένεται να θέσει τις επόμενες ώρες και το δεύτερο ερευνητικό Med Surveyor το οποίο βρίσκεται ανοικτά της Χάιφας. 

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι και τις 10 Απριλίου ισχύει η Navtex την οποία εξέδωσε το Κέντρο Συντονισμού έρευνας και Διάσωσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ναυτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς καθώς επίσης και άσκηση με την χρήση πυραύλων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού μεταξύ Κύπρου και Συρίας. 

Επίσης η ιταλική ΕΝΙ, εμφανίζεται έτοιμη να πουλήσει ο 10 εκατό από το μερίδιο της στο Αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ, σε εταιρεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έναντι 1, 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Προηγήθηκε η πώληση του 10% στην ΒΡ και 30% στη ρωσική Rosneft, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πολυεθνικού πλέγματος συνεργασίας.

ΠΗΓΗ: ant1iwo.com