Πλειστηριασμοί: Επεισόδια και τραυματισμοί έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας - Free Sunday
Πλειστηριασμοί: Επεισόδια και τραυματισμοί έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας

Πλειστηριασμοί: Επεισόδια και τραυματισμοί έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας

 

Επεισόδια και τραυματισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, του ΕΠΑΜ, καθώς και κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς, έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο γραφείο και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Από τις συγκρούσεις, σώμα με σώμα, που ακολούθησαν τραυματίστηκαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας φωτορεπόρτερ, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε κατάπτυση την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο συμβολαιογραφικός σύλλογος, τονίζοντας ότι «ψεύδονται για να ληστέψουν τα σπίτια του λαού να σας πούμε τι εκπλειστηριάζεται σήμερα».

Η σημερινή συγκέντρωση της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ γίνεται καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους είναι προγραμματισμένοι να γίνουν οι εξής πλειστηριασμοί: ενός διαμερίσματος 71 τ.μ.  στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 45.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30.000 ευρώ, ενός  υπογείου 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 42.500 και ενός οικοπέδου 386 τ.μ. με κατοικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000 ευρώ με πρώτη προσφορά τα 85.000 ευρώ.

«Ζητάμε να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί γιατί πρόκειται για λαϊκά σπίτια», τόνισε ο κ.Λαφαζάνης

.