Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη

Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη

 

Χωρίς νερό παραμένουν πολλές περιοχές στη Θεσσαλονίκη από χθες το βράδυ λόγω σοβαρής διαρροής στον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί την πόλη με νερό από τις πηγές Αραβησσού.

Η ΕΥΑΘ ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν μέχρι τις 7.00 το πρωί αύριο Πέμπτη καθώς η βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού χαρακτηρίζεται πολύ μεγάλη και τα συνεργεία της προσπαθούν να την αποκαταστήσουν.
Οι εργασίες συνεχίζονται ενώ αργότερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της ΕΥΑΘ ώστε να υπάρξει εκ νέου εκτίμηση για την κατάσταση και την πιθανή ώρα αποκατάστασης της βλάβης.
Ο κεντρικός αγωγός της Αραβησσού τροφοδοτεί με 80.000 - 90.000 κ.μ. νερού την ημέρα το δίκτυο της Θεσσαλονίκης, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 50% της συνολικής τροφοδοσίας της Θεσσαλονίκης.

Η ΕΥΑΘ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότυι "προκειμένου να ανακουφιστούν οι περιοχές που έμειναν χωρίς νερό από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της βλάβης, η ΕΥΑΘ επιχειρεί διευθετήσεις στην παροχή ανά περιοχή. Συγκεκριμένα, από τις 6 σήμερα το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί της 29ης Μαρτίου θα διακοπεί η υδροδότηση στο κέντρο της πόλης (από την Εγνατία και κάτω κι από τη Δωδεκανήσου μέχρι την Αγγελάκη), στην Τριανδρία και στις ψηλές περιοχές της Τούμπας (προβλήματα πίεσης ενδέχεται να υπάρχουν ήδη από χτες στις περιοχές αυτές), ώστε με τις απαραίτητες διευθετήσεις στο δίκτυο να πάρουν νερό οι Συκιές, οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη.

Η πρώτη ανακοινωση της ΕΥΑΘ είχε ως εξής:

Λόγω σοβαρής διαρροής στον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί τη Θεσσαλονίκη με νερό από τις πηγές Αραβησσού, θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα εντός του επόμενου 24ώρου. Τα συνεργεία της ΕΥΑΘ εργάζονται εντατικά ήδη από το απόγευμα στο σημείο και θα συνεχίσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ παράλληλα γίνονται οι απαραίτητες διευθετήσεις στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης, ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανομή του διαθέσιμου νερού σε όλες τις περιοχές.