Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα της ληστείας στην Κηφισιά - Free Sunday
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα της ληστείας στην Κηφισιά

Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα της ληστείας στην Κηφισιά

Διασωληνωμένος και σε βαθιά καταστολή νοσηλεύεται στην Εντατική του «Γ. Γεννηματάς» ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, μετά την πολύωρη εγχείρηση και οι γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση του.

«Μαζί ξυπνήσαμε. Είχαμε ακούσει θορύβους. Ο Αλέξανδρος πήγε προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Τότε άνοιξε η πόρτα και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα και έναν δεύτερο πίσω του. Είδα τον ληστή να χτυπά τον Αλέξανδρο με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι. Ήταν πολύ απειλητικοί και επιθετικοί. Έβριζαν και απειλούσαν σε καλά ελληνικά. Ο σύζυγός μου συνέχισε να αντιστέκεται και να χτυπά τον ληστή. Τότε είδα τον δεύτερο δράστη να πυροβολεί τον άνδρα μου από πίσω. Έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα και οι ληστές άρχισαν να τρέχουν», είπε η σύζυγος του στους αστυνομικούς, διευκρινίζοντας ότι οι δύο ληστές ήταν μετρίου αναστήματος, φόραγαν μαύρα ρούχα και μιλούσαν άπταιστα ελληνικά, αν και αυτό δεν βεβαιώνει ότι ήταν Έλληνες.

Ο 18χρονος μικρότερος γιος της οικογένειας (ο άλλος γιος και η κόρη σπουδάζουν στο εξωτερικό), αλλά και η οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες κατέθεσαν πως το μόνο που αντελήφθησαν ήταν η έντονη λογομαχία που είχε ο 52χρονος επιχειρηματίας με τους δράστες, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί και επιθετικοί.

Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά ίχνη dna στο σημείο της πάλης, ενώ περιμένουν και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για τους δύο κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών για να διαπιστώσουν αν το όπλο έχει ξαναχρησιμοποιηθεί ή όχι και ελέγχουν το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στα γύρω σπίτια.