Ρώσος πρέσβης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο - Free Sunday
Ρώσος πρέσβης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο

Ρώσος πρέσβης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο

Το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, απέκλεισε με σημερινές του δηλώσεις ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης

Ο Αντρέι Μασλόφ, σχετικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τόνισε: «Δεν μπορώ να φανταστώ οποιαδήποτε ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο. Πρόκειται για δύο χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».

Ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε επίσης πως: «Οι σχέσεις με την Άγκυρα δεν προσανατολίζονται εναντίον κανενός. Δεν κινδυνεύει η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Οι S400 δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα, η οποία στο παρελθόν κατείχε ανάλογα οπλικά συστήματα».

Παράλληλα ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία, στον ομόλογο του, Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα σημείωσε πως: «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος, μια υπεύθυνη χώρα. Μεταξύ ημών υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός».

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, δήλωσε πως η Ρωσία αποδέχεται οποιαδήποτε λύση βρεθεί χωρίς πιέσεις και τεχνητά χρονοδιαγράμματα, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενταχτεί και στο Σύνταγμα των Σκοπίων.

Ο πρεσβευτής δήλωσε επίσης πως: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ιδιαίτερη δυναμική στις σχέσεις της Μόσχας με την Αθήνα. Αυτό αποδεικνύεται όπως είπε και από το γεγονός ότι τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν τέσσερις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ έχουν μιλήσει επτά φορές στο τηλέφωνο».

Ο Μασλόφ αναφέρθηκε και στην πρόσκληση Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη Ρωσία και εκτίμησε πως θα γίνει εντός του 2018.

Τέλος, ο Ρώσος πρέσβης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διμερείς σχέσεις και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν. Υπενθύμισε πως την περσινή χρονιά η μεγαλύτερη επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ ήταν ρωσική και επρόκειτο για ξενοδοχειακή εγκατάσταση στην Ελούντα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".