Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Φοβάμαι τη συμφωνία με τα Σκόπια - Free Sunday
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Φοβάμαι τη συμφωνία με τα Σκόπια

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Φοβάμαι τη συμφωνία με τα Σκόπια

«Η συμφωνία Ελλάδος – Αλβανίας θα βοηθήσει και τις δύο χώρες. Με τα Σκόπια φοβούμαι» δηλώνει ο Μακαριότατος Αλβανίας Αναστάσιος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. 

Για τη συμφωνία της Ελλάδας με τα Σκόπια και την προωθούμενη με την Αλβανία ρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος από τον απεσταλμένο του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6 στα Τίρανα Γιώργο Λαμπράκο.

Ερωτ: Αυτό θα ειρηνέψει περισσότερο την κατάσταση μεταξύ των δύο λαών ή θα δημιουργήσει αλυτρωτισμούς όπως κάποιοι φοβούνται;

Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας : Εδώ;

Ερωτ: Είτε εδώ είτε στα Σκόπια

Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας : Στα Σκόπια φοβούμαι. Αλλά εδώ, όχι, θα βοηθήσει οπωσδήποτε. Αλλά θέλω να τη δούμε τι λέει.

Ερωτ: Τη συμφωνία της Αλβανίας;

Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Ναι, δεν την έχουμε δει ακόμα. Αλλιώς κινδυνεύουμε. Αλλά εγώ είμαι βέβαιος η προσέγγιση θα βοηθήσει είναι η μόνη λύση. Οι φιλικές σχέσεις Αλβανίας – Ελλάδας θεωρώ ότι θα βοηθήσουν και τις δύο χώρες. Το πιστεύω αυτό. Κι εγώ προσπαθώ να είμαι γέφυρα, καταλαβαίνετε; Άλλοι δημιουργούν χαράδρες, εγώ προσπαθώ και πιστεύω στις γέφυρες.