Εξιτήριο για τον Αναστάσιο - Εξακολουθεί ο Ιερώνυμος- θα κοινωνώ, δηλώνει η Γιαμαρέλλου - Free Sunday
Εξιτήριο για τον Αναστάσιο - Εξακολουθεί ο Ιερώνυμος- θα κοινωνώ, δηλώνει η Γιαμαρέλλου

Εξιτήριο για τον Αναστάσιο - Εξακολουθεί ο Ιερώνυμος- θα κοινωνώ, δηλώνει η Γιαμαρέλλου

Εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανιας, Αναστάσιος, ενώ για πέμπτη ημέρα συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.Σύμφωνα με τα σημερινά ιατρικά ανακοινωθέντα, ο κ.Αναστάσιος «θα λάβει σήμερα εξιτήριο από το Νοσοκομείο, μετά από νοσηλεία δώδεκα ημερών» ενώ «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, για 5η συνεχή ημέρα, παραμένει σταθερή».

Ο Αρχιεπίσκοπος, υπενθυμίζεται, διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και χθες εμφάνισε ήπια συμπτώματα, καθώς ανέβασε πυρετό 37,7.

Ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύθηκε αρχικά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο στη συνέχεια εισήχθη σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, για καθαρά προληπτικούς λόγους.Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον κ.Αναστασιο έχει ως εξης:«Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, θα λάβει σήμερα εξιτήριο από το Νοσοκομείο, μετά από νοσηλεία δώδεκα ημερών.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος μετά το εξιτήριό του, θα παραμείνει σε κατ΄ οίκον καραντίνα τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες».

Σχολιάζοντας, τους ιεράρχες που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, η καθηγήτρια Παθολογίας, Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου είπε ότι «το θέμα της μάσκας ήταν πρόβλημα εκεί. Είτε είσαι αρχιερέας είτε αρχιεπίσκοπος, κινδυνεύεις εξίσου. Όλοι να φοράμε μάσκα».Η κυρία Γιαμαρέλλου επιβεβαίωσε ότι η ίδια συνεχίζει κανονικά η ίδια να κοινωνεί.

«Μιλάμε μόνο για την Αγία Κοινωνία. Το μεγαλύτερο μυστήριο. Ή πιστεύεις ότι είναι το μυστήριο και δεν μεταδίδεται ή δεν το πιστεύεις».