Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό - Free Sunday
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τα Σκόπια για το ονοματολογικό με τίτλο «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια». Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν το χώρο έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους δεκάδες συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης να είναι αποπνυκτική. Από την πλευρά τους οι διαδηλωτές κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων της αστυνομίας πετώντας τους πέτρες και μάρμαρα που ξήλωσαν από τα πεζοδρόμια. Από τις αποδοκίμασίες των συγκεντρωμένων δεν γλίτωσε ούτε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης την ώρα που έμπαινε στον χώρο της ΔΕΘ για να συμμετάσχει στην εκδήλωση. 

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «αυτοί που είναι έξω και διαμαρτύρονται είναι φασίστες», λέγοντας: «Είναι Χρυσαυγίτες και αποπειράθηκαν και χθες να χτυπήσουν και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συνθήματα τους είναι γνωστά όπως "αλήτες, προδότες πολιτικοί" και "να πάρουμε τα Σκόπια"» και συμπληρώνοντας: «Όποιος έχει αντιρρήσεις για τη συμφωνία μπορεί να έρθει και να τις καταθέσει στην εκδήλωση».

Αναφερόμενος στα μέλη συνδέσμου του ΠΑΟΚ που ανακοίνωσαν κινητοποίηση κατά της εκδήλωσης, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αρχικά στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας και τελικά μεταφέρθηκε στη ΔΕΘ, ο κ. Μηταφίδης σχολίασε: «Η παρέα από την Τούμπα που στράφηκε κατά αυτής της εκδήλωσης προσβάλλει όχι μόνο την ιστορία του ΠΑΟΚ αλλά και της Τούμπας με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις».  

Την ώρα που ο βουλευτής μιλούσε σε δημοσιογράφους, ένας πολίτης τον πλησίασε και του είπε ότι πρόδωσε τη Μακεδονία. «Άν ήρθες εδώ για να με βρίσεις, πήγαινε κάπου αλλού», αποκρίθηκε ο κ. Μηταφίδης. «Όταν μου λες ότι προδώσαμε τη Μακεδονία, μάλλον δεν ξέρεις σε ποιον μιλάς και σε ποιον κόσμο ζεις», συμπλήρωσε. 

Νωρίτερα οι αστυνομία απομάκρυνε δύο οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι θέλησαν να πλησιάσουν στο σημείο που λαμβάνει χώρα η εκδήλωση. 

Με πληροφορίες από thessnews.gr, voria.gr