Η παγωμένη βροχή έκλεισε δρόμους, σχολεία, δικαστήρια και λιμάνια - Free Sunday
Η παγωμένη βροχή έκλεισε δρόμους, σχολεία, δικαστήρια και λιμάνια

Η παγωμένη βροχή έκλεισε δρόμους, σχολεία, δικαστήρια και λιμάνια

Απαγόρευση στον απόπλου των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, έχουν επιφέρει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται μόνο από τα συμβατικά και όχι από τα υδροπτέρυγα.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη Ζάκυνθος, Αγ.Μαρίνα -Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου.Κλειστά θα μείνουν αρκετά σχολεία κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη με τους δήμους της περιοχής να ανακοινώνουν οτι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω του παγετού. Κλειστά σχολεία θα έχουμε και στην Αττική όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια Αττικής.

Διακόπηκε, η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Μεγανίτη, κοντά στο Αίγιο, καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της συγκέντρωσης μεγάλης ποσότητας νερού και χωμάτων, προερχόμενα από τον ποταμό Μεγανίτη.

Εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του ιδρύματος την Πμπτη.Επίσης ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσος, έπειτα από συνεννόηση και με τους προέδρους των τμημάτων, σε Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά και με τον κοσμήτορα της σχολής της Φλώρινας, αποφάσισε τη αναστολή λειτουργίας συνολικά του ιδρύματος, για την Πέμπτη.

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης ανεστάλησαν για την Πέμπτη τόσο οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων όσο και οι εργασίες των δικαστικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας. Με αντίστοιχη απόφαση αναστέλλονται και οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων και οι εργασίες των δικαστικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης, για την πρόληψη τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων. Από την απόφαση εξαιρείται η εκδίκαση υποθέσεων κακουργημάτων, με κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο που έχει μεταχθεί.Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους Δήμους Δωδώνης, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Μετσόβου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Ιωαννιτών, όπου δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους προληπτικούς, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με το lamiareport.gr πλημμύρισε σε πολλά σημεία και η εθνική οδός Λαμίας-Καρπενησίου.