Στη Νίκαια το μετρό το καλοκαίρι προαναγγέλλει το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ - Free Sunday
Στη Νίκαια το μετρό το καλοκαίρι προαναγγέλλει το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Στη Νίκαια το μετρό το καλοκαίρι προαναγγέλλει το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Τον Ιούνιο θα δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί, στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά, οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ.Μυλόπουλο, το υπόλοιπο τμήμα της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό θέατρο Πειραιά θα παραδοθεί περίπου σε δύο χρόνια ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή, αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές στις προσφορές των τριών ομίλων που έχουν προεπιλεγεί και οι οποίοι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου πρέπει να καταθέσουν τις τελικές προσφορές τους.

 

Σε ότι αφορά στον σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων, το Αττικό Μετρό σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου αποφάσισαν να παραμείνει ο Σταθμός στην πλατεία αλλά οι είσοδοι του να είναι στους γύρω δρόμους για να μην χαλάσει ο χαρακτήρας της πλατείας.

Μια από τις εισόδους θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για το λόγο αυτό ο Σταθμός θα έχει το όνομα «Εξάρχεια-Αρχαιολογικό Μουσείο».

 

Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γουδή στο Μαρούσι σχεδιάζεται να επεκταθεί δυτικά και να φθάσει στην Πετρούπολη.