Αποστολάκης: Ανησυχούμε για την απόκτηση των S-400 από την Τουρκία - Free Sunday
Αποστολάκης: Ανησυχούμε για την απόκτηση των S-400 από την Τουρκία

Αποστολάκης: Ανησυχούμε για την απόκτηση των S-400 από την Τουρκία

Την έντονη ανησυχία του για την προοπτική απόκτησης του πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία εξέφρασε, εκ νέου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο κ. Αποστολάκης υποστήριξε ότι η προμήθεια του συστήματος S-400 αλλάζει πλήρως τα δεδομένα στον έλεγχο του εναερίου χώρου, και επεσήμανε ότι για να υπάρξει ισορροπία ισχύος, η Ελλάδα πρέπει να αναβαθμίσει την αεράμυνά της.

Αυτό, όπως σημείωσε, μπορεί να γίνει με την απόκτηση ενός νέου αεροσκάφους F-35, ή άλλου, από την Ελλάδα.

Η Τουρκία έχει προβλήματα με όλους, όχι μόνο με την Ελλάδα

Αναφερόμενος στην συμπεριφορά της Τουρκίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε ότι η γείτονα πάντα διεκδικεί. Αλλοτε έντονα και άλλοτε με κάποια ισορροπία. Η Τουρκία έχει προβλήματα με τους γύρω της, με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Δεν είναι το πρώτο πρόβλημα της Τουρκίας η Ελλάδα, πρόσθεσε. Ωστόσο οι διεκδικήσεις της παραμένουν στο ακέραιο και αυτό έχει να κάνει με λόγους εσωτερικής πολιτικής λόγω της παρουσίας ακροδεξιού κόμματος στην κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

Παράλληλα σημείωσε ότι απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή, ψυχραιμία, να μην είμαστε εμείς που ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Αλλωστε πρόσθεσε έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε οποιαδήποτε κατάσταση. Οι αξιώσεις της Τουρκίας δεν έχουν καμία νομική στήριξη, ξεκαθάρισε.