Με πιστωτική κάρτα η είσοδος στο μετρό - Free Sunday
Με πιστωτική κάρτα η είσοδος στο μετρό

Με πιστωτική κάρτα η είσοδος στο μετρό

Την δυνατότητα να πληρώνουν το εισιτήριο τους στις μπάρες των αστικών συγκοινωνιών με πιστωτική κάρτα σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση μέχρι την Άνοιξη του 2020.

Στόχος είναι να ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο η εφαρμογή για χρέωση με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα των μετακινήσεων.


Στο Λονδίνο, σύμφωνα με εκπροσώπους της VISA, «η χρήση της τεχνολογίας του ανοικτού κυκλώματος, που επιτρέπει να χρησιμοποιούνται οι κάρτες ως εισιτήρια, έχει ήδη σημαντικά οφέλη κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών λειτουργίας του συστήματος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται πέρσι είχαν πραγματοποιηθεί ένα δισεκατομμύριο διαδρομές με απευθείας χρέωση στην κάρτα του επιβάτη, χωρίς αγορά εισιτηρίου, με αποτέλεσμα το κόστος διαχείρισης των εισιτηρίων να έχει μειωθεί από 16% του συνόλου των εσόδων στο 8%, με προοπτικές να μειωθεί σημαντικά περισσότερο. Η εφαρμογή αυτή συρρίκνωσε και τους χρόνους αναμονής στα εκδοτήρια μειώνοντας αισθητά την ταλαιπωρία των επιβατών.

Στο πλαίσιο αυτό σε σταθμούς με μεγάλη επιβατική κίνηση και αυξημένο τουριστικό ρεύμα όπως είναι οι σταθμοί σε Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Λαρίσης θα λειτουργήσουν εκδοτήρια εισιτηρίων με προσωπικό στο γκισέ για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες.

Παράλληλα το υπουργείο σχεδιάζει να ενισχύσει το σώμα των Ελεγκτών που παραμένει αποδυναμωμένο για να καλύψει ένα μεγάλο όγκο συγκοινωνιακού έργου τόσο στα μέσα σταθερής τροχιάς όσο και στις οδικές μεταφορές αλλά και να ανακαλέσει στην υπηρεσία 30 οδηγούς που μέχρι σήμερα ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που δεν έχουν εκλεγεί ενώ ξεκινά και δευτεροβάθμιο έλεγχο στην ΟΣΥ για τις αναρρωτικές άδειες αφού υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για αδικαιολόγητες απουσίες.

Ο υφυπουργός Υποδομών αρμόδιος για τον τομέα των Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης ενεργοποιεί το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί με την ελληνική αστυνομία, ενισχύοντας με αστυνομικές δυνάμεις ακόμη και τους ελέγχους των εισιτηρίων.