Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για πρώτη φορά στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ - Τρεις συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα - Free Sunday
Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για πρώτη φορά στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ - Τρεις συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για πρώτη φορά στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ - Τρεις συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

Περίπου δυόμισι χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έκανε η Αστυνομία νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Τα τσιγάρα κατείχαν τρεις αλλοδαποί οι οποίοι συνελήφθησαν. Η επιχείρηση για πρώτη φορά έγινε στο προαύλιο του Πανεπιστημίου και όχι στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό, όπου περιοριζόταν έως τώρα η Αστυνομία, με αποτέλεσμα οι έμποροι των λαθραίων να μετακινούνται απλώς εντός του πενεπιστημιακού ασύλου μαζί με τα προϊόντα τους με την Αστυνομία να παρακολουθεί ως ένας απλός θεατής.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου αλλοδαπούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2.457) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία διέθεταν προς πώληση.

Είχε προηγηθεί έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε η δράση των συλληφθέντων αλλοδαπών στη συστηματική διακίνηση και εμπορία των λαθραίων τσιγάρων.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης για λαθρεμπόριο και παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, με τη συνδρομή Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.