Νέα γραμμή 116111 για παιδιά πρόσφυγες από το «Χαμόγελο» - Free Sunday
Νέα γραμμή 116111 για παιδιά πρόσφυγες από το «Χαμόγελο»

Νέα γραμμή 116111 για παιδιά πρόσφυγες από το «Χαμόγελο»

Προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών και να ανταποκριθεί στις ανάγκες χιλιάδων προσφυγόπουλων, ειδικά των ασυνόδευτων παιδιών, που καταφθάνουν καθημερινά στη χώρα μας, το Χαμόγελο του Παιδιού εγκαινιάζει τη νέα Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111, η οποία εντάσσεται στο Διεθνές Δίκτυο Τηλεφωνικών Γραμμών για τα Παιδιά. 

Η νέα γραμμή τίθεται στη διάθεση όλων των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα και διατρέχουν κίνδυνο ή έχουν ανάγκη από βοήθεια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του «Χαμόγελου» και της Europol, περισσότερα από 10.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη την τελευταία διετία. Σε αυτό το χρονικό διάστημα το «Χαμόγελο» βοήθησε στην επανένωση 22 ασυνόδευτων παιδιών με τις οικογένειές τους, ενώ άλλοι 10 ασυνόδευτοι ανήλικοι μεγαλώνουν στα Σπίτια του οργανισμού. 

Τον τελευταίο μήνα (29/2-22/3) το Χαμόγελο του Παιδιού υλοποίησε έκτακτες δράσεις στον Πειραιά, στη Λέσβο, στο Χέρσο, στη Νέα Καβάλα, στα Διαβατά και στην Ειδομένη, στηρίζοντας συνολικά 12.125 παιδιά πρόσφυγες/μετανάστες, με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, διακομιδές σε νοσοκομεία και δημιουργική απασχόληση.