Χωρίς βία μέχρι στιγμής αλλά και χωρίς μάρτυρες άδειασε το 10% της Ειδομένης - Free Sunday
Χωρίς βία μέχρι στιγμής αλλά και χωρίς μάρτυρες άδειασε το 10% της Ειδομένης

Χωρίς βία μέχρι στιγμής αλλά και χωρίς μάρτυρες άδειασε το 10% της Ειδομένης

Περίπου 850 άτομα υπολογίζεται από τις αστυνομικές αρχές ότι έχουν αναχωρήσει από την Ειδομένη στην επιχείριση εκκένωσης του καταυλισμού που είναι σε εξέλιξη από τις 6 σήμερα το πρωί.  

Στην επιχείριση, η προετοιμασία της οποίας ήταν εμφανής από εχθές το βράδυ, συμμετέχουν περίπου 14.000 αστυνομικοί και έχει ως στόχο τη μεταφορά, χωρίς βία, των περίπου 8.500 προσφύγων  και μεταναστών που εκτιμάται ότι βρίσκονται εκεί σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό έχει αποκλειστεί από χθες το βράδυ, μέσα στον καταυλισμό βρίσκονται μόνο αστυνομικοί και εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίοι κάνουν λόγο για «ήρεμη και καλά οργανωμένη» επιχείριση.

Σε αναμονή βρίσκονται δεκάδες λεωφορεία, από τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη 18.

Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού για την διαχείριση των προσφυγικών ροών, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, εκτίμησε ότι η επιχείριση θα χρειαστεί μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί. 

Ύστερα από όλη αυτήν την κατακραυγή, άφησαν σήμερα επιτέλους την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, δήλωσε ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας, ενώ την αντίθεσή της στην εκκένωση εξέφρασε η ΛΑΕ.

Το Ποτάμι καταγγέλλει ότι γίνεται μια επιχείρηση μακρυά από τη δημοσιογραφική κάλυψη για να κάνει κυβερνητική προπαγάνδα το ΑΠΕ και η ΕΡΤ. «Ο συριζαϊσμός γίνεται συνώνυμο του φαρισαϊσμού», αναφέρει σε ανακοίνωση του.