Στον ΟΗΕ το τουρκικό μνημόνιο, αναφορές «στρατιωτικής κινητοποίησης» στην Ελλάδα - Free Sunday
Στον ΟΗΕ το τουρκικό μνημόνιο, αναφορές «στρατιωτικής κινητοποίησης» στην Ελλάδα

Στον ΟΗΕ το τουρκικό μνημόνιο, αναφορές «στρατιωτικής κινητοποίησης» στην Ελλάδα

Η Τουρκία απέστειλε στον ΟΗΕ το ψηφισμένο πλέον μνημόνιο με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δημοσίευμα φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας θέλει την Ελλάδα να ενεργοποίησε αντιπυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη λόγω φόβου για επίθεση.

«Υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη και τη στείλαμε στα Ηνωμένα Έθνη» δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με τουρκικά μέσα.

«Το παιχνίδι που είχε εγκαθιδρυθεί στη Μεσόγειο, χάλασε με αυτή τη συμφωνία» ισχυρίστηκε για το μνημόνιο, το οποίο έγινε αιτία για την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Αθήνα.

«Η Ελλάδα έκανε μια σκανδαλώδη κίνηση με την απέλαση πρέσβη. Συγνώμη, αλλά τι κερδίζει με αυτό;  Πρόκειται για σκάνδαλα. Θα διατηρήσουμε την ίδια αποφασιστική στάση στο θέμα της Λιβύης» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ

«Θορυβώδη γείτονα» χαρακτηρίζει την Ελλάδα στο πρωτοσέλιδό της η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», όπως αναμεταδίδει το κυπριακό Sigmalive.

«Από τον υπουργό Άμυνας μέχρι το αρχηγό του πολεμικού ναυτικού και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία και βγάζουν ιαχές πολέμου» γράφει η εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικός στρατός ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε ειδικές δυνάμεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νησί.

Η «Γενί Σαφάκ» κάνει λόγο για «πολεμική προετοιμασία» της Ελλάδας, επικαλούμενη μία σειρά δηλώσεων Ελλήνων πολιτικών, όπως του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι «είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο», του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού, Νίκου Τσούνη, «ό,τι και να κάνουμε, θα το κάνουμε μόνοι μας», καθώς και του πρώην υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, στο OPEN TV ότι «η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να φοβάται τους Τούρκους και να κάνει ό, τι πρέπει να κάνει».

Προσθέτει ακόμη ότι Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε στον Αλ Τζαζίρα, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ισχυρίστηκε πως στην περίπτωση που η Τουρκία κινηθεί στρατιωτικά στην περιοχή, το ελληνικό ναυτικό θα απαντήσει και η κατάσταση μπορεί να οδηγηθεί σε πόλεμο.