Ξεκαθάρισμα λογαριασμών από το Μαυροβούνιο στη Βάρη - Free Sunday
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών από το Μαυροβούνιο στη Βάρη

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών από το Μαυροβούνιο στη Βάρη

Εντολή σε όλα τα τελωνεία στα σύνορα, στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες της διπλής δολοφονίας σε ταβέρνα της Βάρης πριν διαφύγουν στο εξωτερικό, έχει δώσει η ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με εφημερίδας Novosti του Βελιγραδίου, τα θύματα τους οποίους κατνομάζει ως Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς, ήταν μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκάλιαρι», του ενός από τα δύο τμήματα της συμμορίας του Κοτόρ, η οποία ξεκίνησε από την παραθαλάσσια πόλη του Μαυροβουνίου, από όπου διένειμαν στην Ευρώπη, ναρκωτικά τα οποία έφερναν από τη Νότια Αμερική.

Η συμμορία φέρεται να διασπάστηκε το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, και το δεύτερο τμήμα ονομάστηκε «Καβάτσκι», όνομα το οποίο προέρχεται, όπως και το «Σκάλιαρι», από συνοικία του Κοτόρ.

Η «βεντέτα» μεταξύ των δύο μαφιόζικων οργανώσεων διαρκεί εδώ και πολλά χρόνια και μετρά ήδη πάνω από 40 θύματα, τα περισσότερα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS μετέδωσε ότι για τον Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στην ταβέρνα της Βάρας, εισέβαλαν τέσσερις ένοπλοι με μαύρες κουκούλες οι οποίοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τους δύο άνδρες που έτρωγαν με τις οικογένειές τους, ανάμεσα στις οποίες ήταν και δύο παιδιά.Ο ένας από τους δύο κατέληξε στην καρέκλα και ο δεύτερος κατέληξε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου μεταφέρθηκε μαζί και με μια γυναίκα, η οποία επίσης δέχτηκε πυροβολισμούς αλλά νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι δράστες διέφυγαν, με αυτοκίνητο.